Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει και το 8%

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Roberto Gualtieri, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι «η συρρίκνωση της οικονομίας φέτος μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το 8% που έχει προβλέψει η κυβέρνηση».

Η Τράπεζα της Ιταλίας έχει προβλέψει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 9,2% και η Κομισιόν κατά 9,5%, λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Μιλώντας

σε φόρουμ που διοργάνωσε η Goldman Sachs, ο Gualtieri δήλωσε ότι «παρόλο που τα στοιχεία για τον Απρίλιο και τον Μάιο κινήθηκαν στο πλαίσιο των εκτιμήσεων της ιταλικής κυβέρνησης και αναμένεται πλέον ανάκαμψη, ορισμένοι κλάδοι δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τα προβλήματα».

«'Ίσως προχωρήσουμε σε υποβάθμιση» πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στην πρόβλεψη για το ΑΕΠ της ιταλικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τη βιωσιμότητα του ιταλικού χρέους, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 155,7% το 2020, ο Gualtieri απάντησε ότι «η κυβέρνηση σκοπεύει να εστιάσει στη βελτίωση των προοπτικών για την ανάπτυξη μειώνοντας τον δανεισμό από το επόμενο έτος».

«Θέλουμε να ενισχύσουμε σημαντικά τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις... πολιτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, αυτός είναι ο πυρήνας της στρατηγικής μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gualtieri.

Το συνολικό έλλειμμα για το τρέχον έτος αναμένεται να φτάσει στο 10,4% του ΑΕΠ καθώς η κυβέρνηση αυξάνει τον δανεισμό της για να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

ΙταλίαΟΙΚΟΝΟΜΙΑκορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα