Ιταλία: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι ο δρόμος προς τα ταξίδια

Για τα επόμενα βήματα που θα βοηθήσουν να επιστρέψει η Ιταλία και η Ευρώπη στην κανονικότητα από την πανδημία, μίλησε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero.

"Το "ψηφιακό πράσινο πάσο", το οποίο συνδέεται με τους εμβολιασμούς, είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ξαναρχίσουμε να ταξιδεύουμε υπό συνθήκες ασφαλείας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκίνησε η όλη προετοιμασία και αναμένεται να υπάρξει αναλυτική ανταλλαγή απόψεων, σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής του", τόνισε ο Ιταλός υπουργός Υγείας,

όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα του, επιβεβαίωσε ότι "στην φάση αυτή χορηγούνται 250.000 εμβόλια την ημέρα, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεπεραστεί ο συνολικός αριθμός των 10.000.000 εμβολιασμών με την πρώτη δόση".

"Από τα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμών και στα ιταλικά φαρμακεία. Η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα θεωρούμε ότι θα αρχίσει τον Μάιο". "Η κατάσταση, πάντως, παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή και τα νοσοκομεία της χώρας είναι πάντα υπό μεγάλη πίεση", δήλωσε, επίσης, ο Σπεράντσα.

"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να κάνουμε υπερβολικά βήματα προς τα εμπρός, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να ακυρώσουμε όλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες", ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Ντράγκι.

Ιταλίαπιστοποιητικό εμβολιασμούταξίδιαεμβόλια
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα