Ιταλία: 300 συλλήψεις για συμμετοχή στη μαφία- Εμπλέκονται πολιτικοί, αστυνομικοί

Κύμα συλλήψεων που ξεπερνούν τις 300 πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες η ιταλική αστυνομία, που κατάφερε να δώσει ένα μεγάλο πλήγμα στη μαφία της χώρας.

Από τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ προκύπτει πως στενές σχέσεις με τη μαφία είχαν πολιτικοί, αξιωματούχοι, αλλά και αστυνομικοί.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ιταλική στρατιωτική αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 300 συλλήψεις με κατηγορίες συμμετοχής στη Ντραγκέντα, την

Μαφία της Καλαβρίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες πολιτικοί, κρατικοί αξιωματούχοι, αλλά και αστυνομικοί.

Στην επιχείρηση, η οποία επικεντρώθηκε στην πόλη Βίμπο Βαλεντίανα, πήραν μέρος 2.500 αστυνομικοί. Συλλήψεις έγιναν και εκτός Ιταλίας, στη Γερμανία, την Ελβετία και τη Βουλγαρία.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για την δεύτερη μεγαλύτερη σύλληψη υπόπτων για συμμετοχή στη Μαφία στη χώρα, μετά το σαρωτικό κύμα των 475 συλλήψεων τη δεκαετία του ’80. Η σχετική έρευνα που τώρα αποδίδει καρπούς έχει ξεκινήσει από το 2016.

Τα αδικήματα με τα οποία κατηγορούνται συλληφθέντες περιλαμβάνουν την εκβίαση, το ξέπλυμα χρήματος, τη συμμετοχή στη Μαφία, αλλά και δολοφονίες.

ΙταλίααστυνομίαΣΥΛΛΗΨΕΙΣΜαφία
Keywords
Τυχαία Θέματα