Ιστορικά καλή για τις μετοχές η Εβδομάδα των Ευχαριστιών

Εάν η ιστορία είναι οδηγός, η αγορά θα πρέπει να πάει καλά την τρέχουσα εβδομάδα των Ευχαριστιών.

Ο S&P 500 ήταν ελαφρώς υψηλότερος την περασμένη εβδομάδα, ενισχυμένος από τις θετικές οικονομικές αναφορές, ιδιαίτερα από την απροσδόκητα ισχυρή άνοδο 1,7% στις λιανικές πωλήσεις του Οκτωβρίου. Αυτή την εβδομάδα η πιο σημαντική έκδοση είναι οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες της Τετάρτης, οι οποίες περιλαμβάνουν το μέτρο πληθωρισμού που παρακολουθεί η Federal Reserve.

«Οι τελευταίες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης του Νοεμβρίου είναι παραδοσιακά θετικές, από το 1950», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA. "Υπάρχει δύο τρίτα πιθανότητα η αγορά να είναι ανοδική την ημέρα πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών και 57% πιθανότητα την επόμενη ημέρα των Ευχαριστιών, και 71% πιθανότητα να είναι ανοδική τη Δευτέρα."

Φέτος, αυτό το ράλι των εορτών επηρεάζεται και από την απόφαση Μπάιντεν να διατηρήσει στη θέση του προέδρου της Federal Reserve τον Jerome Powell.

«Αποκλείοντας μια αλλαγή στο τιμόνι της Fed, νομίζω ότι η τροχιά της αγοράς θα συνεχίσει να είναι υψηλότερη, καθώς προχωράμε προς το 2022», δήλωσε ο Jeff Schulze, επενδυτικός στρατηγικός σύμβουλος της ClearBridge Investments.

Ο Schulze είπε ότι η οικονομική δυναμική βελτιώνεται και αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τέταρτου τετραμήνου θα μπορούσε να είναι διψήφιο μετά τον απογοητευτικό ρυθμό 2% του τρίτου τετραμήνου. Η δεύτερη ανάγνωση για το ΑΕΠ τρίτου τετραμήνου δημοσιεύεται την Τετάρτη.

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝΕβδομάδα των ΕυχαριστιώνΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝΗΠΑΜπάιντενFED
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιστορικά, Εβδομάδα, Ευχαριστιών,istorika, evdomada, efcharistion