Ιστορικά χαμηλά για Eurobank, ΜΡΒ - Κλείσιμο σε νέα χαμηλά 14άρων ετών το Χ.Α.

Βουτιά στα ρηχά νερά για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον γενικό δείκτη να κλείνει σε νέα χαμηλά δεκατεσσάρων ετών, στις 1.240,25 μονάδες και με απώλειες 1,95%. Οι μεγάλες απώλειες που σημειώθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας έγιναν με έναν ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, μόλις στα 66,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα, που σημαίνει ότι ο καθαρός τζίρος διαμορφώθηκε πιο κάτω.Χρηματιστές θεωρούν ότι από τη στιγμή που οι αγορές
του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης ήταν κλειστές δεν υπήρχαν εντολές, οπότε εγχώριοι παίκτες ή ξένοι με διασυνδέσεις στην Ελλάδα μπορούσαν με λίγα κεφάλαια να φέρουν τα πάνω κάτω, όπως και το έκαναν. Καταιγιστικές ήταν οι εντολές αγορών στην Alpha, που υποχώρησε πάνω από 9%, στα 2,91 ευρώ και όγκο 3,7 εκατ. τεμαχίων.

Η μετοχή έκλεισε στα χαμηλά 16 ετών, δηλαδή στον Ιούλιο του... 1995! Η Eurobank Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Η αγορά προεξοφλεί ότι αυτό θα γίνει σε χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα. Κλείσιμο σε ιστορικά χαμηλά για την Eurobank, στα 2,87 ευρώ και απώλειες 6,21%. Ιστορικά χαμηλά και για την Marfin Popular, στα 0,61 ευρώ και πτώση 4,69%. Επιστροφή στις 27/3/1997 για την Πειραιώς, στα 0,96 ευρώκαι νέα χαμηλά φέτος για την Εθνική, στα 4,43 ευρώ. Η πολιτική αβεβαιότητα σε συνδυασμό με την κερδοσκοπία δεν αφήνουν περιθώρια στην επενδυτική κοινότητα, σχολιάζουν χρηματιστές.

Δεν αποκλείουν η αγορά να δει επίπεδα τα οποία έχει να δεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, δηλαδή να βρεθεί ο δείκτης; 20 χρόνια πίσω. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που ανησυχούν για την αξιολόγηση της τρόικας και για το κλίμα χρεοκοπίας αν δεν πάρει η Ελλάδα την πέμπτη δόση ύψους 12 δισ. ευρώ. Μεγάλες, επίσης, ήταν οι απώλειες για την Ιντραλότ και την Ιντρακόμ λόγω δικαστικών εμπλοκών στην υπόθεση των τερματικών του ΟΠΑΠ. Από τον 20άρη ξεχώρισαν Βιοχάλκο και Coca Cola.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα