Ισραήλ: Θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση στη Ράφα

Υπό την απειλή ισραηλινής επίθεσης συνεχίζει να βρίσκεται σήμερα (11/2) η Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας, όπου η Χαμάς και ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν φόβο για «δεκάδες χιλιάδες νεκρούς» μεταξύ των αμάχων, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα ενός «ασφαλούς περάσματος» για να φύγουν από εκεί, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Πάνω από 1,3 εκατ. Παλαιστίνιοι ζουν στη Ράφα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων είναι άμαχοι που διέφυγαν από τις συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και τέσσερις μήνες μεταξύ του Ισραήλ

και της Χαμάς. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή την Τετάρτη να εκπονηθούν σχέδια για στρατιωτική επιχείρηση.

«Η νίκη είναι κοντά. Θα τα καταφέρουμε. Θα πιάσουμε τα τελευταία τρομοκρατικά τάγματα της Χαμάς στη Ράφα, που είναι το τελευταίο προπύργιο» δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC News, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα και αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά χθες.

«Θα τα καταφέρουμε διασφαλίζοντας παράλληλα ένα ασφαλές πέρασμα για τον άμαχο πληθυσμό για να μπορέσει να φύγει» από το σημείο, πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

#Γάζα #ΙΣΡΑΗΛ_ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #Μπενιαμίν_Νετανιάχου
Keywords
Αναζητήσεις
israil-thema-chronou-i-chersaia-epicheirisi-sti-rafa.htm
Τυχαία Θέματα