Ισπανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες

Υποχώρηση πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ισπανία για τον Αύγουστο, με τους αναλυτές ωστόσο να υπογραμμίζουν ότι η ότι μείωση των τιμών θα είναι πιθανότατα βραχύβια.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως μεταδίδει το Bloomberg, oι εναρμονισμένες με την Ευρωπαϊκή Ένωση τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 10,3% σε σχέση με πέρυσι τον Αύγουστο, επιβραδύνοντας από την αύξηση-ρεκόρ του Ιουλίου (10,7%), ανακοίνωσε την Τρίτη η στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας.

Τα παραπάνω στοιχεία προσφέρουν

ελπίδα στις ισπανικές αρχές, οι οποίες αγωνίζονται να συγκρατήσουν τις τιμές, παρά την παροχή βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Όμως, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και το Κρεμλίνο να χρησιμοποιεί τον περιορισμό των ροών φυσικού αερίου ως αντίποινο στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι προοπτικές παραμένουν δύσκολες.

Επιπλέον, υπήρχαν περισσότερες ενδείξεις ότι οι πιέσεις στις τιμές διευρύνονται αφού ο βασικός δείκτης πληθωρισμού που δεν περιλαμβάνει ευμετάβλητα στοιχεία όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα αυξήθηκε στο 6,4%, στο υψηλότερο ποσοστό από το 1993.

ΙσπανίαπληθωρισμόςΕυρώπηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤιμές
Keywords
Τυχαία Θέματα