Ισπανία: Καλπάζει ο κορονοϊός στη Μαδρίτη-Χαμηλά επίπεδα θνησιμότητας

Περισσότερα από 12.000 νέα κρούσματα της Covid-19 κοινοποιήθηκαν σήμερα στην Ισπανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας -- αριθμός ρεκόρ σε αυτή τη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Συνεχίζει να καλπάζει η πανδημία στην Ισπανία, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τις σοβαρότερες πληγές, μετρώντας ήδη περισσότερα από μισό εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, την Παρασκευή

η επίσημη καταγραφεί είχε φτάσει στα 566.326 κρούσματα, αυξημένα κατά 12.183 σε σχέση με τον απολογισμό της Πέμπτης, και είναι "ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός θετικών κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί από την έναρξη της πανδημίας", σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Σημειώνεται πως τα νέα αυτά 12.183 κρούσματα δεν ανιχνεύτηκαν όλα το τελευταίο 24ωρο καθώς είναι συχνό φαινόμενο η καθυστέρηση της επεξεργασίας των στοιχείων που συλλέγονται στις επαρχίες, λόγω δυσχερειών στη μεταφορά.

Η θνησιμότητα παραμένει, αντίθετα, πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με την περίοδο κορύφωσης της πανδημίας, όπου έως 950 θάνατοι είχαν καταγραφεί σε 24 ώρες στις αρχές Απριλίου. Συνολικά, τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκαν 241 θάνατοι.

Η Ισπανία, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν 30.000 νεκρούς, γνωρίζει από τον Ιούλιο αναζωπύρωση της πανδημίας, το επίκεντρο της οποίας είναι η περιφέρεια της Μαδρίτης.

Η περιοχή της Μαδρίτης συνεχίζει να αναφέρει σχεδόν το ένα τρίτο όλων των νέων κρουσμάτων και έχει το υψηλότερο σωρευτικό ποσοστό επίπτωσης του ιού: 535,9 κρούσματα ανά 100.000 άτομα. Ακολουθεί η La Rioja και η Χώρα των Βάσκων, με 374 και 372 περιπτώσεις, αντίστοιχα. Η Αστούριας είναι η ισπανική περιοχή με το χαμηλότερο ποσοστό επίπτωσης, με 58,7 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερο από το ποσοστό στις περισσότερες γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (37,3), η Ιταλία (29,2), η Γερμανία (19,1 ) και Πορτογαλία (47.4).

ΙσπανίακορονοιόςΚΡΟΥΣΜΑΤΑπανδημίαΜαδρίτηΧώρα των ΒάσκωνΦερνάντο Σιμόνυπουργείο υγείας
Keywords
Τυχαία Θέματα