Ισχυρό ανοδικό κλείσιμο στη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τα αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων τραπεζικών ομίλων, όπως η JP Morgan.

Ειδικότερα, η JPMorgan Chase ανακοίνωσε την Τρίτη τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, με τα κέρδη και τα έσοδα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις. Τα κέρδη πήραν στήριξη από την άνοδο κατά 79% των εσόδων trading, ενώ δεσμεύει ακόμη 8,9 δισ. δολάρια για πιστωτικές

ζημιές.

Παράλληλα, κατά 0,6% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. O πληθωρισμός ανέβασε ταχύτητα μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες πτωτικής πορείας, καθώς οι επιχειρήσεις ανέβασαν ξανά ρολά.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων παραμένουν. H Φλόριντα ανακοίνωσε σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων σε μία ημέρα. Ο απολογισμός το τελευταίο 24ωρο στην πολιτεία των ΗΠΑ ανήλθε στα 133 θύματα.

Με απώλειες έκλεισαν νωρίτερα οι αγορές της Ευρώπης.

Στις αμερικανικές συναλλαγές, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,14% στις 26.643,00 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,34% στις 3.197,36 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε κέρδη κατά 0,94% στις 10.488,58 μονάδες.

Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο

'Ηπια ανοδικά έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή της συνεδρίασης του OPEC+ και των αποφάσεων που θα ληφθούν για την παραγωγή. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το μηνιαίο report του Οργανισμού, αυξημένη αναμένεται η ζήτηση πετρελαίου το ερχόμενο έτος, αλλά όχι αρκετή για να εξασφαλίσει την επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό κέρδισε κατά 0,47% στα 40,29 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ κινήθηκε ψηλότερα κατά 0,37% στα 42,88 δολάρια το βαρέλι.

Στον αντίποδα, ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,09% στα 1.812,35 δολάρια ανά ουγκιά και ο άργυρος διολίσθησε κατά 0,74% στα 19,652 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Wall StreetΕμπορεύματαΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
Keywords
Τυχαία Θέματα