Ισχυρά κέρδη στο άνοιγμα των ευρωαγορών ενόψει Fed

Σημαντικά ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (16/3), καθώς οι παγκόσμιες αγορές αναμένουν τις ανακοινώσεις για τη διαμόρφωση της νομισματικής της πολιτικής και τις οικονομικές προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Το κλίμα στις αγορές παγκοσμίως είναι γενικά θετικό εν όψει της ολοκλήρωσης της διήμερης συνεδρίασης της Fed

την Τετάρτη, καθώς αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της μονάδας βάσης, την πρώτη αύξηση από το 2018.

Οι αναλυτές αναμένουν επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα προσφέρει μια νέα τριμηνιαία πρόβλεψη που θα μπορούσε να υποδεικνύει πέντε ή έξι ακόμη αυξήσεις φέτος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών παρέμειναν σταθερά στη διάρκεια της νύχτας ενόψει της έκβασης της συνεδρίασης, ενώ οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν ως επί το πλείστον υψηλότερα στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει επίσης να απασχολεί. Το ρωσικό κράτος πρόκειται να πληρώσει 117 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους σε δύο κρατικά ευρωομόλογα την Τετάρτη, την πρώτη από τις τέσσερις ημερομηνίες πληρωμής στους πιστωτές μόνο τον Μάρτιο, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την προοπτική αθέτησης του χρέους της.

Αυτό έρχεται αφότου οι διεθνείς κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχουν μπλοκάρει ένα σημαντικό μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα κέρδη στην Ευρώπη προέρχονται από την Inditex, την E.on και τη BMW.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 2,16% στις 444,50 μονάδες.

Ο γερμανικός DAΧ εκτοξεύεται 2,55% στις 14.270,98 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 2,62% στις 6.524 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ανεβαίνει 1,17% στις 7.257,86 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται ισχυρά ανοδικά 2,44%, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 1,66%, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,86%.

ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣDAX 30Stoxx Europe 600
Keywords
Τυχαία Θέματα