Ιράν: Πάνω από 1.200 συλλήψεις στις διαδηλώσεις για την Αμινί

Περισσότερους από 1.200 ανθρώπους έχουν συλλάβει οι αρχές στο Ιράν, από την αρχή των διαδηλώσεων που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί.

«Στη διάρκεια των ταραχών αυτών των τελευταίων ημερών έχουν συλληφθεί 450 ταραξίες στη Μαζανταράν», στο βόρειο Ιράν, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της επαρχίας Μοχαμάντ Καριμί, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.

Το Σάββατο οι ιρανικές αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη 739 διαδηλωτών,

ανάμεσά τους 60 γυναικών, στη Γκουιλάν, επαρχία γειτονική της Μαζανταράν.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ταραξίες επιτέθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια και προξένησαν ζημιές σε δημόσια περιουσία σε κάποιες περιοχές της Μαζανταράν υπό την καθοδήγηση ξένων πρακτόρων», κατήγγειλε ο Καριμί.

«Καμία επιείκεια»

Ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας στο Ιράν Γολαμχοσεΐν Μοχσενί Εζεΐ απείλησε χθες Κυριακή, ότι δεν θα επιδείξει «καμία επιείκεια» έναντι των διαδηλωτών έπειτα από 10 ημέρες κινητοποιήσεων στη χώρα.

Παράλληλα, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε σήμερα (26/9) ότι δεν θα μείνουν αναπάντητες οι απόπειρες των ΗΠΑ να παραβιάσουν την εθνική κυριαρχία του Ιράν με αφορμή τις διαδηλώσεις.

«Η Ουάσινγκτον πάντα προσπαθεί να αποδυναμώσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του Ιράν, αν και έχει αποτύχει», δήλωσε ο Νασέρ Καναανί εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στο Nour News.

ΙράνΜΑΧΣΑ ΑΜΙΝΙΣΥΛΛΗΨΕΙΣΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα