Ιράν: Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει την επέκταση του πολέμου στη Γάζα

«Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε την επέκταση του πολέμου στη Γάζα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σύμμαχος του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος, με φόντο τις ανησυχίες για κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς.

«Εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης του πολέμου για στους άμαχους κατοίκους της Γάζας, η επέκταση του πεδίου του πολέμου έχει πλέον καταστεί αναπόφευκτη», δήλωσε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον ομόλογό του στο Κατάρ, Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν

Αλ-Θάνι. Όπως μεταδίδει το AlJazeera, δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς σημαίνει η χρήση της λέξης «επέκταση».

Το Ιράν, στενός σύμμαχος της Χαμάς και ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, είχε χαιρετίσει την «επιτυχία» της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, σε ισραηλινό έδαφος, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι. Αρνείται, ωστόσο, οποιαδήποτε ανάμιξη στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της επίθεσης.

Ο ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί έχει δηλώσει πως η Ισλαμική Δημοκρατία έχει το «καθήκον να υποστηρίξει τις οργανώσεις της αντίστασης», αναφερόμενος στις ένοπλες οργανώσεις που πολεμούν ενάντια στο Ισραήλ, όμως επιμένει πως οι οργανώσεις αυτές δρουν με ανεξάρτητο τρόπο.

#Ιράν #Γάζα #Ισραήλ #ΕΠΕΚΤΑΣΗ_ΠΟΛΕΜΟΥ #πόλεμος
Keywords
Τυχαία Θέματα