Ήπια ανοδικά πετρέλαιο και χρυσός

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου και χρυσού μετά τη χθεσινή υπογραφή της προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Παρά την αρχική αισιοδοξία, οι επενδυτές διατήρησαν επιφυλακτική στάση, καθώς φαίνεται πως η συμφωνία δεν αντιμετωπίζει τα διαρθρωτικά οικονομικά ζητήματα που οδήγησαν στη σύγκρουση και δεν εξαλείφει πλήρως τους περισσότερους από τους δασμούς που επιβάλλονται και από τις δύο πλευρές.



Σε σημείωμά

της η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η αυξανόμενη παραγωγή πετρελαίου από χώρες εκτός του ΟΠΕΚ σε συνδυασμό με τα άφθονα παγκόσμια αποθέματα θα βοηθήσουν την αγορά, παρά τους πολιτικούς κραδασμούς όπως η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν.

Ωστόσο, ο IEA δήλωσε ότι η παραγωγή αναμένεται να ξεπεράσει τη ζήτηση για αργό πετρέλαιο από τον ΟΠΕΚ, ακόμη και αν τα μέλη συμμορφωθούν πλήρως με ένα σύμφωνο με τη Ρωσία και άλλους συμμάχους εκτός ΟΠΕΚ για να περιορίσουν την παραγωγή.

Στο πεδίο των συναλλαγών, το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,31% στα 58,01 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ κινείται ανοδικά κατά 0,59% στα 64,38 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα, ο χρυσός σημειώνει κέρδη κατά 0,12% στα 1.555,75 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ο άργυρος υποχωρεί κατά 0,11% στα 17,968 δολάρια ο μετρικός τόνος με τον χαλκό να βρίσκεται σε θετικό έδαφος κατά 0,56% στα 2,882 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, το φυσικό αέριο σημειώνει άλμα 0,52% στα 2,131 δολάρια ανά φυσική ατμόσφαιρα, ενώ το αμερικανικό σιτάρι διολισθαίνει κατά 1,09% στα 565,88 δολάρια το μπουσέλ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,10% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στο €1,1159 ανά δολάριο. Παράλληλα, η ισοτιμία ευρώ - στερλίνας διαπραγματεύεται στο €0,8546 ανά στερλίνα, με το ευρώ να καταγράφει απώλειες κατά 0,05% έναντι του βρετανικού νομίσματος. Τέλος, η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,16% έναντι του δολαρίου, με την σχετική ισοτιμία να ανέρχεται στο £1,3057 ανά δολάριο.

Γιώργος Γεωργίου



ΕμπορεύματαΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςισοτιμία
Keywords
Τυχαία Θέματα