ΗΠΑ: Ξεκίνησε η ιστορική διαδικασία της παραπομπής Τραμπ

Η αμερικανική Γερουσία εκκίνησε σήμερα επισήμως την ιστορική διαδικασία της δίκης του Αμερικανού προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης του και τα δύο άρθρα παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ που αναγνώστηκαν στην ολομέλεια της αμερικανικής Άνω Βουλής.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ που προήδρευσε στη συνεδρίαση, κάλεσε τους επτά κατήγορους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στους οποίους επικεφαλής είναι ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ

Σιφ.

Ο Σιφ, ο οποίος ηγείται της ομάδας των επτά κατηγόρων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέγνωσε τις δύο κατηγορίες που ψήφισε το Σώμα στις 18 Δεκεμβρίου κατηγορώντας τον Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου, αναφορικά με την υπόθεση με την Ουκρανία.

Η Γερουσία θα καλέσει τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, που αναμένεται να ορκιστεί σε περίπου δύο ώρες πριν ορκίσει με τη σειρά του τους 100 γερουσιαστές, που θα είναι οι δικαστές.

Ο Ρόμπερτς θα συντονίσει τη δίκη, μόλις την τρίτη στην ιστορία των ΗΠΑ, που αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη 21η Ιανουαρίου, όπως σημειώνεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κατάχρηση εξουσίας που αναφέρει το Σώμα περιλαμβάνει την παρακράτηση από τον Τραμπ 391 εκατομμυρίων δολαρίων προορισμένα για βοήθεια στην Ουκρανία, μια κίνηση που σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς είχε στόχο να πιέσει το Κίεβο να διερευνήσει τον πολιτικό αντίπαλο Τζο Μπάιντεν, τον πιθανό αντίπαλο του προέδρου στις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Παραπομπή Τραμπ: Κόλαφος η έκθεση του Γραφείου Λογοδοσίας των ΗΠΑ

ΗΠΑπαραπομπή ΤραμπΝτόναλντ Τραμπ
Keywords
Τυχαία Θέματα