ΗΠΑ: Συνεχόμενη υποχώρηση στις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα υποχώρησαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών υποχώρησαν τον προηγούμενο μήνα κατά 2,7% έναντι του Φεβρουαρίου, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 5,77 εκατομμυρίων μονάδων. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η μείωση των πωλήσεων σε ετήσια βάση, καθώς έναντι του Μαρτίου του 2021 εμφάνισαν πτώση 4,5%.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν υψηλότερα

από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 5,75 εκατομμυρίων μονάδων.

"Η αγορά κατοικιών αρχίζει να υφίσταται τον αντίκτυπο της απότομης αύξησης των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων και του αυξημένου πληθωρισμού που πλήττει την αγοραστική δύναμη", αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών των ΗΠΑ, Λόρενς Γιουν, ο οποίος προσθέτει ωστόσο ότι "ακόμη, οι κατοικίες πωλούνται με ταχείς ρυθμούς και οι τιμές συνεχίζουν να εμφανίζουν διψήφια άνοδο".

ΗΠΑΠΩΛΗΣΕΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Συνεχόμενη,ipa, synechomeni