ΗΠΑ: Σε υψηλό διμήνου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο μηνών ανήλθαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς αυξήθηκαν για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 230.000 από 207.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση

του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 200.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έπεσαν στις 1,55 εκατ. έναντι 1,75 εκατ. αιτήσεων προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,73 εκατ. αιτήσεις.

Σε νέο ιστορικό υψηλό οι τιμές παραγωγού

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκε επίσης ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2021, σε μια ακόμα ένδειξη για τις πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείο Εργασίας, οι τιμές παραγωγού σε ετήσιο επίπεδο αυξήθηκαν 9,7% από άνοδο 9,6% που είχαν σημειώσει τον Δεκέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στο 9,8%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του δείκτη από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία, το 2010.

Τον Νοέμβριο και τον Οκτώβριο ο δείκτης παραγωγού είχε ενισχυθεί κατά 0,6% και 1% αντίστοιχα.

επίδομα ανεργίαςυπουργείο Εργασίαςτιμές παραγωγού
Keywords
Τυχαία Θέματα