ΗΠΑ: Νέα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

20:21 2/9/2021 - Πηγή: Reporter

Το τμήμα Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) σχεδιάζει να ιδρύσει ένα ένα νέο τμήμα για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή σε εθνικό επίπεδο.

Ο σκοπός της νέας υπηρεσίας είναι να προστατευτούν οι ευάλωτες κοινότητες που έχουν επηρεαστεί δυσανάλογα από την μόλυνση και τις καταστροφές που έχουν προκληθεί από το κλίμα, όπως οι ξηρασίες και οι φωτιές.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αμερική αντιμετωπίζει κλιματική αλλαγή και δεν υπάρχει λόγος για εμάς να αμφισβητούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό

αμέσως, γιατί δεν έχει να κάνει απλά με το κλίμα, δεν είναι μόνο για το περιβάλλον μας. Έχει να κάνει με την υγεία μας” είπε η γραμματέας του HHS, Xavier Becerra.

Η εγκαθίδρυση του Γραφείου Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας είναι μία απάντηση σε μία διοικητική εντολή από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης εσωτερικά και στο εξωτερικό.

Το γραφείο θα αναγνωρίζει κοινότητες που εκτίθενται δυσανάλογα σε κλιματικούς κινδύνους, θα αντιμετωπίζει ανομοιότητες σχετικά με την υγεία που έχουν προκληθεί από την κλιματική αλλαγή και θα βοηθάει με κανόνες που σχετίζονται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στον ιατροφαρμακευτικό τομέα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολογίζει ότι τουλάχιστον 250000 θάνατοι θα υπάρχουν κάθε χρόνο λόγω της κλιματικής αλλαγής. Ο Αμερικάνικος κλάδος υγείας ήταν υπεύθυνος για 8.5% των εκπομπών άνθρακα των ΗΠΑ και ο παγκόσμιος κλάδος υγείας ήταν υπεύθυνος για περίπου το 4.5% τον παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα.

κλιματική αλλαγήΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα