ΗΠΑ: Μεγάλες εταιρείες θα μπορούν να αναλαμβάνουν εμβολιασμούς

Οι εργοδότες στις ΗΠΑ με μεγάλο εργατικό δυναμικό και εγκαταστάσεις που έχουν αρκετό χώρο, μπορούν να μετατρέψουν τις εγκαταστάσεις τους σε προσωρινά κέντρα εμβολιασμού, ανέφερε την Τρίτη 16/3 το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Προς το παρόν, εμβόλια κάνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα άτομα που δουλεύουν σε γηροκομεία και όσοι είναι άνω των 75 ετών.

Παράλληλα, ορισμένα άτομα, τα οποία έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, με αίτηση γιατρού, έχουν την δυνατότητα να κάνουν επίσης το εμβόλιο.

Όπως λοιπόν δήλωσε το CDC, εργοδότες με μεγάλο εργατικό δυναμικό που δεν δουλεύει με τηλεργασία, προβλέψιμα ωράρια και δυνατότητα εγγραφής ως πάροχος εμβολιασμού θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χρησιμεύσουν ως κινητές ή προσωρινές κλινικές εμβολίων.

Ενώ η παροχή εμβολίων είναι επί του παρόντος περιορισμένη, το CDC είπε ότι οι συστάσεις του θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους εργοδότες να προετοιμαστούν για τους εμβολιασμούς είτε στο χώρο εργασίας είτε γενικά, όταν το εμβόλιο διατεθεί στην κοινότητα.

ΗΠΑεταιρείεςΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣκορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα