ΗΠΑ-Ίδρυμα Τραμπ: Παραδόθηκε στις αρχές ο επικεφαλής οικονομικών

15:06 1/7/2021 - Πηγή: Reporter

Η εταιρεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο επικεφαλής των οικονομικών της κατηγορήθηκαν έπειτα από έρευνα για φερόμενα φορολογικά εγκλήματα, σύμφωνα με έκθεση των ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες εναντίον της εταιρείας και του Άλεν Γουάισενμπεργκ, 73 ετών, εξακολουθούν να είναι ασαφείς. Αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη (1/7).

Ο κ. Τραμπ δεν αναμένεται να εμπλακεί

προσωπικά στην υπόθεση.

Η Νέα Υόρκη έχει ήδη διακόψει επιχειρηματικούς δεσμούς με τον πρώην πρόεδρο που ο οποίος παραπέμπεται δυο φορές για καθαίρεση απτό αξίωμά του.

Ο Οργανισμός Τραμπ είναι μια οικογενειακή εταιρεία που κατέχει ξενοδοχεία, γκολφ κλαμπ και άλλα ακίνητα.

Τυχόν ποινικές κατηγορίες εναντίον της εταιρείας θα σηματοδοτήσουν την πρώτη στη σειρά μακροχρόνιες έρευνες σχετικά με φερόμενη απάτη τόσο από τον εισαγγελέα του Μανχάταν όσο και από τον γενικό εισαγγελέα.

Οι κατηγορίες εναντίον του εισαγγελέα Σάιρους Βανς αναμένεται να επικεντρωθούν στο κατά πόσον ο κ. Γουάισενμπεργκ και άλλα στελέχη της εταιρείας έλαβαν οφέλη όπως ενοικιάσεις διαμερισμάτων ή μισθωμένα αυτοκίνητα χωρίς να τα αναφέρουν σωστά στις φορολογικές δηλώσεις τους.

Ο κ. Γουάισενμπεργκ και οι δικηγόροι του Οργανισμού Τραμπ αναμένεται να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο δικαστήριο την Πέμπτη, σύμφωνα με τους New York Times, Wall Street Journal και Associated Press, οι οποίοι επικαλούνται ανώνυμες πηγές.

Ο κ. Τραμπ και οι σύμμαχοί του δήλωσαν ότι οι έρευνες έχουν πολιτικά κίνητρα.

Σε μια δήλωση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο κ. Γουάισενμπεργκ είπε ότι η υπόθεση εξετάζει «πράγματα που αποτελούν σύνηθη πρακτική σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ και σε καμία περίπτωση δεν είναι έγκλημα».

Εάν η εταιρεία κριθεί ένοχη, ωστόσο, ορισμένοι επιχειρηματικοί εταίροι θα μπορούσαν να χαράξουν τη σχέση τους με τον Οργανισμό Τραμπ και η εταιρεία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμα.

Η Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διακόψει συμβόλαια με την εταιρεία για να τρέξει παγοδρόμια, καρουσέλ και γήπεδο γκολφ, μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο Ντάνιελ Γκόλντμαν, ο οποίος ήταν επικεφαλής δικηγόρος στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την πρώτη πρόταση μομφής και καθαίρεσης του κ. Τραμπ το 2019, έγραψε στο Twitter ότι το κατηγορητήριο θα μπορούσε να ωθήσει τους δανειστές να ζητήσουν τα δάνεια τους, οδηγώντας τον Οργανισμό Τραμπ σε πτώχευση.

Οι έρευνες θα λάβουν, επίσης, υπόψη τα οκτώ χρόνια των προσωπικών και εταιρικών φορολογικών δηλώσεων του πώην Προέδρου, που αποκτήθηκαν από εισαγγελείς μετά από μια μακρά νομική μάχη, η οποία έληξε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Φεβρουάριο.

Ο κ. Τραμπ, ο οποίος κληρονόμησε χρήματα από τον πατέρα του και συνέχισε ως επιχειρηματίας ακινήτων, είναι ο πρώτος πρόεδρος από τον Τζέραλντ Φορντ στη δεκαετία του 1970 που δεν δημοσιοποίησε τις φορολογικές του δηλώσεις.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε αρκετές έρευνες, ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραξία προσωπικά ή στην επιχείρησή του.

Ίδρυμα ΤραμπΗΠΑΑΡΧΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα