ΗΠΑ: Ένα τρισ. δολάρια το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μιτς ΜακΚόνελ, παρουσίασε τη Δευτέρα ένα νέο σχέδιο ανακούφισης από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού ύψους 1 τρισ. δολαρίων, ανοίγοντας το δρόμο για συνομιλίες με τους Δημοκρατικούς σε μια προσπάθεια να ψηφιστεί το νομοσχέδιο καθώς λήγουν τα επιδόματα ανεργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, οι Ρεπουμπλικάνοι

κατηγορούν το νομοσχέδιο των Δημοκρατικών ότι αποθαρρύνει την εργασία, διατηρώντας τις έκτακτες παροχές ανέργων σε 600 δολάρια την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Γερουσίας, η παροχή του επιδόματος ανεργίας θα συνεχιστεί - αλλά με μόλις 200 δολάρια την εβδομάδα τον Σεπτέμβριο.

Από τον Οκτώβριο, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το 70% των προηγούμενων μισθών, με όριο ωστόσο τα $500 την εβδομάδα.

Εκτός από την επέκταση των παροχών σε ανέργους, οι φορολογούμενοι θα λάβουν έναν νέο γύρο άμεσων πληρωμών από το Υπουργείο Οικονομικών, αξίας 1.200 δολαρίων για τους περισσότερους ενήλικες, επιπλέον του ποσού που έλαβαν τον Απρίλιο.

Το Κογκρέσο θα δεσμεύσει επίσης πρόσθετη χρηματοδότηση για δάνεια που απευθύνονται στις μικρότερες επιχειρήσεις. Ωστόσο, η νομοθεσία δεν προβλέπει σημαντική βοήθεια στις Πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις, σε σύγκριση με τα 900 δισ. δολάρια που πρότειναν οι Δημοκρατικοί.

Σημειώνεται πως το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών περιλαμβάνει 16 δισ. δολάρια για τεστ κορωνοϊού και 105 δισ. δολάρια ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για σχολεία που ανοίγουν ξανά εν μέσω της πανδημίας, κίνηση που στηρίζεται από την κυβέρνηση Τραμπ.

ΗΠΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνεργίαΚογκρέσοΡεπουμπλικανοίΔημοκρατικοίΝτόναλντ Τραμπ
Keywords
Τυχαία Θέματα