ΗΠΑ: Mήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση Μπάιντεν

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε την Πέμπτη (21/3) μήνυση κατά της Apple, κατηγορώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο ότι παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με

το NBC News, η αστική μήνυση, στην οποία προσχώρησαν 16 γενικοί εισαγγελείς πολιτειών και περιφερειών, κατηγορεί την Apple ότι περιορίζει το λειτουργικό σύστημα smartphone με τρόπο που ανεβάζει το κόστος για τους καταναλωτές και εμποδίζει τους προγραμματιστές να κυκλοφορήσουν με επιτυχία προϊόντα σε άλλα συστήματα smartphone.

«Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να πληρώνουν υψηλότερες τιμές επειδή οι εταιρείες παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς νόμους», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland σε δελτίο τύπου.

Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, κλιμακώνει τους αντιμονοπωλιακούς αγώνες της κυβέρνησης Μπάιντεν εναντίον των περισσότερων από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ διευκρινίζει ότι η εταιρεία «υπονομεύει εφαρμογές, προϊόντα και υπηρεσίες που διαφορετικά θα έκαναν τους χρήστες λιγότερο εξαρτημένους από το iPhone, θα προωθούσαν τη διαλειτουργικότητα και θα μείωναν το κόστος για τους καταναλωτές και τους προγραμματιστές».

Αν δεν αμφισβητηθούν (δικαστικά) οι τακτικές της Apple, η εταιρεία «θα συνεχίσει να ενισχύει το μονοπώλιο των smartphone της», λέει ακόμη ο υπουργός.

Όπως σημειώνει το BBC, είναι η τρίτη φορά από το 2009 που το υπουργείο Δικαιοσύνης μηνύει την εταιρεία.

#ΗΠΑ #Apple #smartphone #Μπάιντεν
Keywords
Αναζητήσεις
ipa-minysi-kata-tis-apple-apo-tin-kyvernisi-bainten.htm
Τυχαία Θέματα