Ιαπωνία: Ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής με ώθηση από τα οχήματα

Μετά από ένα πτωτικό σερί τεσσάρων μηνών, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία κατέγραψε αύξηση τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ήπια ανάκαμψη της ευρύτερης επιχειρηματικής και καταναλωτικής δραστηριότητας στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μετά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, έδειξαν πως η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,7% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο

επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009.

Η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη της παραγωγής μηχανοκίνητων οχημάτων. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 1,2%.

Ξεχωριστά δεδομένα έδειξαν πως η ανεργία μειώθηκε λίγο από το υψηλό τριετίας που είχε αγγίξει τον περασμένο μήνα, αν και ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας μειώθηκε σε χαμηλό πενταετίας.

Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία έδειξαν πως η ανεργία μειώθηκε στο 2,8% τον Ιούνιο, από 2,9% τον περασμένο μήνα, και έναντι του 3,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

ιαπωνίααυτοκινητοβιομηχανίεςβιομηχανική παραγωγή
Keywords
Τυχαία Θέματα