Ιανός: Εκατοντάδες ήδη οι αιτήσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Σε λειτουργία βρίσκεται από την Πέμπτη η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων από την κακοκαιρία "Ιανός", ενώ ήδη το πρώτο 24ωρο έχουν υποβληθεί εκατοντάδες αιτήσεις.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ήδη 636 επιχειρήσεις και 569 νοικοκυριά έχουν υποβάλλει αίτηση για την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται να καταβληθούν 5.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες

ή ενοικιαστές των πληγέντων κτιρίων και 8.000 ευρώ στις πληγείσες επιχειρήσεις. Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι απλή και απαιτείται μόνο η συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στο gov.gr με τη χρήση κωδικών Taxisnet.

Σημειώνεται, ότι η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το gov.gr, που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να βρουν τη δημόσια υπηρεσία που θέλουν εύκολα και γρήγορα, καθώς φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες 18 υπουργείων, 62 φορέων και οργανισμών και επτά ανεξάρτητων Αρχών του Δημοσίου, έχει εκδώσει μέσω διαδικτύου μέχρι σήμερα περίπου 2 εκατομμύρια έγγραφα (1.917.338) που αφορούν εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις κ.ά.

Στόχος του gov.gr είναι να αποτελέσει το κέντρο ψηφιακής εξυπηρέτησης που θα συγκεντρώνει ό,τι χρειάζεται για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

υπουργείο ΟκονομικώνΕφάπαξ ενίσχυσηκακοκαιρία Ιανόςαποζημιώσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιανός, Εκατοντάδες,ianos, ekatontades