ΗΑΕ: Πώς σχεδιάζουν να ενισχύσουν την εγχώρια ναυτιλία

Το Υπουργείο Ενέργειας και Υποδομής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έβαλε σε λειτουργία το ναυτιλιακό σύμπλεγμα που αναμένεται να αποτελέσει ομπρέλα για την τοπική και ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τους ιδιωτικούς οργανισμούς της ναυτιλίας.

Η εν λόγω κίνηση στοχεύει στην προώθηση του ναυτιλιακού τομέα των ΗΑΕ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υποστηρίζει επίσης το ρόλο του υπουργείου στην οικοδόμηση εναλλακτικών οικονομικών συνιστωσών στον

τομέα του πετρελαίου, προωθώντας τη στρατηγική του να αποτελέσει βασικό συντελεστή στις πρωτοβουλίες «Έργα των 50» - μια σειρά έργων που στοχεύουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της χώρας.

Το σύμπλεγμα συγκεντρώνει οργανισμούς και άτομα της ναυτιλίας, ενώνοντας τις δυνατότητες του ναυτιλιακού τομέα των ΗΑΕ με στόχο να ενισχύσει τη θέση τους παγκοσμίως ως έναν από τους πέντε κορυφαίους παγκόσμιους θαλάσσιους κόμβους.

Συγκεκριμένα, για να ξεκινήσει το σύμπλεγμα, το υπουργείο θα δημιουργήσει ένα δίκτυο επικοινωνίας που θα αποτελείται από τις διάφορες οντότητες στον τομέα της ναυτιλίας. Αυτό θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για την έναρξη δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν. Θα είναι επίσης ένας κόμβος γνώσης για τις ναυτιλιακές αρχές σε όλο τον κόσμο να μάθουν για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη ναυτιλιακή βιομηχανία και να επενδύσουν στη γαλάζια οικονομία των ΗΑΕ.

ΗΑΕεγχώρια ναυτιλία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα