Η συσχέτιση Bitcoin και χρυσού εκτινάσσεται σε ετήσια υψηλά

Μια αξιοσημείωτη αλλαγή παρατηρείται στη δομή της αγοράς, καθώς η συσχέτιση Bitcoin και χρυσού παίρνει νέα τροπή, με τους επενδυτές να… εγκαταλείπουν επί του παρόντος το δημοφιλές κρυπτονόμισμα και το πολύτιμο μέταλλο, εν μέσω της ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου και των αυξανόμενων επιτοκίων.

Αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά και τα δύο και, ως αποτέλεσμα, η συσχέτιση μεταξύ τους έχει μετατοπιστεί και έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Πέρυσι, το Βitcoin ήταν ως επί το πλείστον ασύνδετο

με τον χρυσό. Η συσχέτισή του κυμάνθηκε μεταξύ αρνητικού 0,2 και θετικού 0,2. Η φετινή χρονιά, όμως, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανατρεπτική, τόσο για τα κρυπτονομίσματα, όσο και για τις παραδοσιακές αγορές.

Αρκετά δεδομένα έχουν ανατραπεί, συμπεριλαμβανομένης της πεποίθησης ότι το Bitcoin είναι ο «ψηφιακός χρυσός» και αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, παρόμοιο με το κίτρινο μέταλλο. Στην πραγματικότητα, τόσο το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, όσο και ο χρυσός έχουν καταγράψει σημαντικές μειώσεις στην αξία τους καθώς ο πληθωρισμός έσπασε υψηλά- ρεκόρ.

Ενώ η σύσφιξη της παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής έσυρε το Bitcoin κάτω από πάνω από 70% από το υψηλό όλων των εποχών τον περασμένο Νοέμβριο, ο χρυσός έχασε το 10% των κερδών του από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα. Αιτία μια σειρά από επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ φέτος, οι οποίες έχουν πλήξει την ελκυστικότητα του μη-αποδοτικού μετάλλου.

Ο χρυσός απέτυχε να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, ακόμη και όταν ο βασικός πληθωρισμός παρέμεινε επίμονα υψηλός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια συσχέτιση +0,4, την υψηλότερη εδώ και πάνω από έναν χρόνο, που απεικονίζει μια αλλαγή στη δομή της αγοράς, σύμφωνα με την Kaiko Research.

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Το Bitcoin φαίνεται να έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τον… τίτλο του ως αντιστάθμισμα του πληθωρισμού και τις αφηγήσεις περί αποθήκευσης αξίας στην αγορά, παρά τη σταθερή προσφορά και τη σκληρή νομισματική πολιτική.

Οι επενδυτές προσελκύονται επί του παρόντος από περιουσιακά στοιχεία χαμηλού κινδύνου και, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, το κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα νεότερο, ασταθές περιουσιακό στοιχείο για να θεωρηθεί αντιστάθμισμα, ακόμη κι αν θεωρείται ιδιαίτερα κερδοφόρο για μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους επενδυτές .

Στα καλά νέα, ένα υψηλό ποσοστό κατακερματισμού, η τάση για συσσώρευση που κυριαρχεί μεταξύ των long-term holders, η χαμηλή προσφορά ανταλλαγής και το διευρυνόμενο θεσμικό ενδιαφέρον μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικά για ένα πιθανό ράλι του Bitcoin.

Στον αντίποδα, για να ανακάμψει ο χρυσός, η αγορά θα πρέπει να φτάσει στο πιο… επιθετικό σημείο της.

BitcoinCryptoκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Bitcoin,