Η Νέα Υόρκη υπογράφει νομοθεσία για απαγόρευση εξόρυξης Bitcoin

Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγόρευσε των εξόρυξη Bitcoin έγινε η Νέα Υόρκη, και ειδικότερα των εγκαταστάσεων που ηλεκτροδοτούνται από πηγές ενέργειας που βασίζονται στον άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα επιτρέπεται η ανανέωση ή έκδοση νέων αδειών για εγκαταστάσεις εντός της πολιτείας, εκτός και αν οι ιδιοκτήτες

τους αποδείξουν πως αυτές λειτουργούν με 100% με ανανεώσιμη ενέργεια.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul , ο οποίος και υπέγραψε τη σχετική νομοθεσία, τόνισε ότι «είναι ο πρώτος νόμος αυτού του είδους στη χώρα», ενώ σημείωσε παράλληλα ότι πρόκειται για ένα βασικό βήμα στην προσπάθεια της πολιτείας να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Ποια θα είναι τα αποτελέσματα της νομοθεσίας

Μιλώντας στο CNBC, ειδικοί της αγοράς των crypto, τόνισαν η πρωτοβουλία αυτή θα έχει σημαντικές συνέπειες στις ΗΠΑ, όπου δραστηριοποιείται το 38% των εγκαταστάσεων εξόρυξης Bitcoin.

Η νέα νομοθεσία «θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο στο ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Ψηφιακού Εμπορίου στις ΗΠΑ.

Αξίζει να τονισθεί ότι η εξόρυξη Bitcoin είναι μια αρκετά ενεργοβόρα δραστηριότητα και η νέα νομοθεσία εντάσσεται στις προσπάθειες της Νέα Υόρκης να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 85% έως το 2050.

κρυπτονομίσματαεξόρυξηΝέα ΥόρκηαπαγόρευσηBitcoin
Keywords
Τυχαία Θέματα