Η Μέρκελ ζητά δίκαιη κατανομή των εμβολίων προς όλους

Έκκληση για μια δίκαιη κατανομή των εμβολίων κορονοϊού στον κόσμο έκανε την Τρίτη (26/1) η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς η ζήτηση για τα εμβόλια είναι μεγάλη, αλλά η προσφορά παραμένει αναλογικά μικρή.

"Το σημαντικό είναι να έχουμε μια δίκαιη κατανομή (...) αυτή την περίοδο της χαμηλής διαθεσιμότητας εμβολίων", τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος στη διάρκεια του φόρουμ του Νταβός που διεξάγεται μέσω

βιντεοδιάσκεψης.

"Είναι για μένα ακόμη σαφέστερο απ' ό,τι πριν (...) πως οφείλουμε να επιλέξουμε την οδό της πολυμέρειας και πως ο προστατευτισμός δεν θα λύσει τα προβλήματα", ιδιαίτερα στο ζήτημα της πρόσβασης στα εμβόλια, υπογράμμισε η Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε αυτές τις δηλώσεις, την στιγμή που η χώρα της, ασκεί πιέσεις για την βραδύτητα των εμβολιασμών, λόγω καθυστέρησης παράδοσης των εμβολίων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την σειρά της, επιδιώκει πλέον να ελέγξει καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο τα εμβόλια που παράγονται στο έδαφός της εξάγονται προς άλλες περιφέρειες και χώρες.

Από την άλλη πλευρά, οι αναπτυσσόμενες χώρες ανησυχούν ότι ο υπάρχων ανταγωνισμός σε διεθνές επίπεδο θα αποβεί σε βάρος τους, καθώς οι βιομηχανικές χώρες θα τις παραμερίσουν στη διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

ΜέρκελεμβόλιαπανδημίαΓερμανία
Keywords
Τυχαία Θέματα