Η Κύπρος ξεκινά διαβούλευση για νέα στρατηγική προσέγγιση στη Ναυτιλία

21:08 6/4/2021 - Πηγή: Reporter

Το υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου διενεργεί μία καμπάνια ανατροφοδότησης σε κρίσιμα ναυτιλιακά θέματα, προκειμένου να οργανώσει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον κλάδο και να καταστεί ένας από τους κορυφαίους θαλάσσιους κόμβους της Ευρώπης.

«Η σύνδεση της Κύπρου με τη θάλασσα μιλά για το ποιοι είμαστε ως έθνος και ως οικονομία. Έχουμε μία περήφανη ναυτιλιακή ιστορία και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε τη συνέχειά της στο μέλλον. Για να επιτύχουμε

κάτι τέτοιο, γνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ενεργούμε άμεσα και να προοδεύουμε σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Επίσης, ξέρουμε ότι για να ηγηθούμε αποτελεσματικά, πρέπει πρώτα να ακούσουμε.

Γι' αυτό, θέλουμε να συνδημιουργήσουμε μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη ναυτιλία και τις σχετιζόμενες με αυτή δραστηριότητες της Κύπρου. Ανοίγουμε τις πόρτες μας και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στον καθορισμό μίας σωστής και συντονισμένης προσέγγισης» σχολίασε ο υφυπουργός Ναυτιλίας της χώρας, κ. Βασίλης Δημητριάδης.

Με τα αρχικά SEA (Sustainable = Βιώσιμη, Extrovert = Εξωστρεφής και Adaptable = Προσαρμόσιμη), τίθενται τα θεμέλια για τη νέα στρατηγική προσέγγιση της κυπριακής ναυτιλίας. Η ανοιχτή διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο σε τέσσερις κύριες φάσεις αναζήτησης απόψεων για περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ψηφιακό μετασχηματισμό, ζητήματα ναυτικών, πειρατεία, μόλυνση και εκπαίδευση.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΥΠΡΟΣΒασίλης ΔημητριάδηςΚύπρος Ναυτιλίαστρατηγική
Keywords
Τυχαία Θέματα