Η Κίνα εξακολουθεί να αγοράζει ρωσικό άνθρακα με μεγάλη έκπτωση

Οι αποστολές άνθρακα από τη Ρωσία στην Κίνα αυξάνονται, σύμφωνα με νέα στοιχεία της S&P Global Market Intelligence.

Οι ρωσικές θαλάσσιες παραδόσεις άνθρακα στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 55% σε 6,2 εκατομμύρια τόνους τις πρώτες 28 ημέρες του Ιουνίου

σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Commodities at Sea της S&P. Τον Μάιο, η ρωσική θαλάσσια προσφορά στην Κίνα αυξήθηκε επίσης κατά 20% από έτος σε έτος σε 5,5 εκατομμύρια τόνους.

Η εγχώρια παραγωγή στην Κίνα έχει επίσης αυξηθεί. Τα τελευταία στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας έδειξαν ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου, η παραγωγή ακατέργαστου άνθρακα αυξήθηκε 10,4% σε ετήσια βάση σε 1,81 δισεκατομμύρια τόνους, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν σε περίπου 96 εκατομμύρια τόνους — μείωση 13,6% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

«Παρά τη χαμηλότερη ζήτηση και την υψηλότερη εγχώρια παραγωγή άνθρακα, η Κίνα αγοράζει σημαντικά περισσότερο ρωσικό άνθρακα από τον Μάιο του 2022», δήλωσε στο CNBC ο αναπληρωτής διευθυντής της S&P Global Market Intelligence, Pranay Shukla.

«Αυτό συμβαίνει επειδή η Ρωσία προσφέρει πολύ έντονες εκπτώσεις στις διεθνείς τιμές του άνθρακα που επικρατούν».

Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος παραγωγός και εξαγωγέας άνθρακα. Αλλά από την εισβολή της στην Ουκρανία, η Μόσχα αναγκάστηκε να πουλάει άνθρακα με έκπτωση, αφού χώρες όπως η Ιαπωνία απαγόρευσαν τις ρωσικές εισαγωγές του εμπορεύματος.

ΚίναΡωσίαάνθρακας
Keywords
Τυχαία Θέματα