Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια στο 16%

Κατά 100 μονάδες βάσης αύξησε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας το βασικό της επιτόκιο, το οποίο διαμορφώνεται πλέον στο 16%. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική αύξηση που οφείλεται στις επίμονες πληθωριστικές πιέσεις από τις εκτεταμένες ελλείψεις εργατικού δυναμικού, τον υψηλό δανεισμό και το αδύναμο ρούβλι.

Η κεντρική τράπεζα έχει αυξήσει

τα επιτόκια κατά 850 μονάδες βάσης από τον περασμένο Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένης μιας έκτακτης αύξησης τον Αύγουστο, καθώς το ρούβλι «έπεσε» πάνω από τα 100 σε σύγκριση με το δολάριο και το Κρεμλίνο ζήτησε αυστηρότερη νομισματική πολιτική.

Σύμφωνα με την τράπεζα, οι κίνδυνοι υπέρ του πληθωρισμού σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα παραμένουν σημαντικοί και προειδοποίησε ότι η σταθεροποίηση του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του 4% θα απαιτούσε υψηλά επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι υψηλότερες από τις αναμενόμενες κρατικές δαπάνες θα αυξήσουν επίσης τους κινδύνους πληθωρισμού, ανέφερε.

Οι συνθήκες της αγοράς εργασίας ήταν ο βασικός περιορισμός από την πλευρά της προσφοράς για τη ρωσική οικονομία, η οποία, όπως είπε η τράπεζα, εξακολουθεί να υποφέρει από σημαντικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού, ειδικά στη μεταποίηση. Ωστόσο, η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να ξεπεράσει τις προηγούμενες προβλέψεις και να ξεπεράσει το 3% φέτος, λόγω της εγχώριας ζήτησης που ωθείται από την αύξηση των δανείων και των μισθών.

#Ρώσικη_κεντρική_τράπεζα #ρούβλι #Πληθωριστικές_πιέσεις #ΕΡΓΑΤΙΚΟ_ΔΥΝΑΜΙΚΟ #ΥΨΗΛΟΣ_ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
i-kentriki-trapeza-tis-rosias-afxise-ta-epitokia-sto-16.htm
Τυχαία Θέματα