Η ιστορία ελληνικής επιχειρηματικής «τρέλας» που διηγήθηκε ο Άδωνις

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στην εκδήλωση των Growth Awards που συνδιοργάνωσαν για τέταρτη χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την πίστη του πως η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει μαζί με την ελληνική επιχειρηματικότητα. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμα σημαντικές αδυναμίες, ενώ ανέφερε και

ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από το παρελθόν που είναι ενδεικτικό.

Ο υπουργός διηγήθηκε συγκεκριμένα στα Growth Awards μία ιστορία ελληνικής επιχειρηματικής «τρέλας», που ξεκίνησε το 2009.

Τότε, σημείωσε ο κ Γεωργιάδης μία μεγάλη ξένη πολυεθνική, την οποία δεν κατονόμασε, ενδιαφέρθηκε για μία επένδυση στην Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε και τη δημιουργία ενός εργοστασίου σε μία επαρχιακή κοινότητα. Η εταιρεία κίνησε τις διαδικασίες και κατάφερε να λάβει έγκριση χρήσης γης από την κοινότητα. Ωστόσο, την περίοδο εκείνη έγινε ο Καλλικράτης, η κοινότητα εντάχθηκε στον γειτονικό της δήμο, ο οποίος έπρεπε να εγκρίνει και πάλι με τη σειρά του τη χρήση γης.

Έστω και με καθυστέρηση έγινε και αυτή η έγκριση, αλλά ο δήμαρχος πέθανε και ανέλαβε νέος, από την ίδια παράταξη. Ο νέος δήμαρχος, όμως, τάχθηκε κατά της επένδυσης και απέρριψε την έγκριση χρήσης γης. Είχαμε φτάσει πια από το 2009 στο 2011.

Τότε η εταιρεία τα "μάζεψε" και έφυγε από την Ελλάδα, πήγε στην Πολωνία, όπου σήμερα απασχολεί 4.000 εργαζομένους. Ο δε δήμαρχος της πόλης παρακαλάει τώρα την εταιρεία να στρέψει το ενδιαφέρον της και στην Ελλάδα.

"Πώς να επενδύσει κανείς σε αυτή τη χώρα;" αναρωτήθηκε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε, όμως, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν σημαντικά την επιχειρηματικότητα.

"Ούτε εύνοια, αλλά ούτε και εμπόδια", είναι το μότο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Άδωνις ΓεωργιάδηςΕΛΛΑΔΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣGrowth AwardsΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα