Η Ιορδανία ξεκινά την στρατηγική για απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα

Το Aqaba Container Terminal (ACT), το μοναδικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της Ιορδανίας και η βιώσιμη πύλη προς την περιοχή του Levant, ανακοίνωσε την έναρξη μιας στρατηγικής απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές που πρόκειται να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στο καθαρό μηδέν μέχρι το 2040.

Η ACT έχει δεσμευτεί να μειώσει τις συνολικές εκπομπές της κατά 70% μεταξύ 2020 και 2030.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2040. Αυτός ο στόχος υποστηρίζεται από ένα σχέδιο CAPEX που θα αφιερώσει περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια σε πρόσθετες

επενδύσεις τα επόμενα 20 χρόνια σε έργα απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Αυτό το σχέδιο χωρίζεται σε τέσσερις μεγάλες πρωτοβουλίες: ενεργειακή βελτιστοποίηση, πολιτικά έργα, επέκταση επιτόπιων ηλιακών εγκαταστάσεων και πράσινη πριμοδότηση για ηλεκτρικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών φορτιστών.

«Η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ιορδανία απαιτεί μια ευρεία συλλογική προσπάθεια από όλους τους κλάδους. Στην ACT δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε μια σαφή πορεία προς τα εμπρός για τη βιομηχανία logistics και μεταφορών της Ιορδανίας ώστε να αγκαλιάσει ένα μέλλον ουδέτερο από εκπομπές άνθρακα. Αξιοποιώντας άμεσα τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές που υιοθετήθηκαν από τις μητρικές μας εταιρείες, τη Maersk και την APM Terminals, η ACT δημιούργησε έναν σαφή οδικό χάρτη για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες δραστηριότητες όλων μας έως το 2040» σχολίασε ο Soren Jensen , Διευθύνων Σύμβουλος της ACT.

Ο Jensen πρόσθεσε ότι η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό κριτήριο για τους πελάτες και ότι, στο μέλλον, είναι πιθανό η ουδετερότητα του άνθρακα να γίνει ουσιαστικό κριτήριο για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της εφοδιαστικής και των μεταφορών.

Η ACT είπε ότι βλέπει την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές ως δέσμευση όχι μόνο για τους πελάτες της, αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Η μείωση των εκπομπών άνθρακα όχι μόνο θα στηρίξει το όραμα της Ιορδανίας για το 2030, αλλά θα στηρίξει επίσης τη μετάβαση προς μια πιο «πράσινη» οικονομία και τη δημιουργία νέων ευκαιριών εργασίας.

ACTAQABA CONTAINER TERMINALεμπορευματοκιβώτιαAPM Terminals
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα