Η Ιαπωνία εξετάζει την αποδέσμευση πετρελαίου από τα αποθέματα

To ενδεχόμενο να αποδεσμεύσει πετρέλαιο από τα αποθέματά της εξετάζει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, με στόχο την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών αργού, όπως μετέδωσε σήμερα (20/11) το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, χωρίς να επικαλείται πηγές.

Θα είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνία αποδεσμεύει αποθέματά της σε πετρέλαιο για τη μείωση των

τιμών, αν και η χώρα έχει προσφύγει στο παρελθόν στα αποθέματά της την περίοδο που αντιμετώπιζε φυσικές καταστροφές και εξωτερικούς γεωπολιτικούς κινδύνους, διευκρίνισε το Kyodo.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα ανακοίνωσε χθες (19/11) ένα πακέτο κινήτρων ύψους 490 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλότερων τιμών πετρελαίου.

Με το πακέτο αυτό σχεδιάζει να επιδοτήσει τα διυλιστήρια πετρελαίου, με την ελπίδα να περιορίσει τις τιμές χονδρικής της βενζίνης και τις τιμές των καυσίμων ώστε να αμβλύνει το βάρος στα νοικοκυριά και τις εταιρείες από το αυξανόμενο κόστος πετρελαίου.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να παροτρυνθούν οι χώρες παραγωγής πετρελαίου να αυξήσουν την παραγωγή», δήλωσε ο Κισίντα τον περασμένο μήνα έπειτα από συνομιλίες που είχε με υπουργούς. «Θα λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα αφότου επιβεβαιώσουμε ποιοι τομείς της βιομηχανίας πλήττονται», πρόσθεσε.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟαποθέματα πετρελαίουKyodoΦούμιο Κισίντα
Keywords
Τυχαία Θέματα