Η Ελλάδα (ξανα)βγαίνει στις αγορές με 15ετές ομόλογο

Νέα έξοδο στις αγορές προγραμματίζει η Ελλάδα, με την έκδοση νέου κοινοπρακτικού ομολόγου σταθερού επιτοκίου, 15ετούς διάρκειας, με ωρίμανση έως τις 18 Ιουλίου του 2038.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), κύριοι ανάδοχοι (Joint Lead Managers) ορίστηκαν οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank,

Goldman Sachs, J.P. Morgan και η Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η τιμολόγηση της προσφοράς των νέων ομολογιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου, υπό τους όρους της αγοράς (εκτός αν δεν το επιτρέψουν οι συνθήκες), με τον διακανονισμό να αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου.

Το νέο ομόλογο είναι το πρώτο 15ετούς διάρκειας από τον Ιανουάριο του 2020, για το οποίο είχε υπάρξει επανέκδοση τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους κατόχους δύο ομολόγων, λήξεως του 2024 με επιτόκιο 3,45% και λήξεως 2025 με επιτόκιο 3,375%, ύψους 2,5 δισ. και 3 δισ. ευρώ, αντίστοιχα, για την επαναγορά μιας ή και των δύο σειρών με μετρητά. Στην ανακοίνωσή του ο ΟΔΔΗΧ γνωστοποιεί ότι για τους δύο τίτλους προσφέρει τιμή επαναγοράς 100,150. Οι κάτοχοι των δυο αυτών ομολόγων θα μπορούν να τα ανταλλάξουν με τους νέους 15ετείς τίτλους που εκδίδει το Ελληνικό Δημόσιο.

έξοδος στις αγορέςΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟελληνικά ομόλογαΟΔΔΗΧ
Keywords
Αναζητήσεις
i-ellada-xanavgainei-stis-agores-me-15etes-omologo.htm
Τυχαία Θέματα