Η έγκριση ETF Bitcoin στις ΗΠΑ θα…εκτόξευε την αγορά κρυπτονομισμάτων

Η πιθανή έγκριση ενός ETF Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είχε ιδιαίτερα θετικές επιδράσεις στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, με ανάλυση της Glassnode να κάνει λόγο για εισροή κεφαλαίων άνω των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δυναμικό αντίκτυπο στην αγορά.

Οι θεσμικοί επενδυτές αναζητούν άμεση, ρυθμιζόμενη έκθεση στο κρυπτονόμισμα και η έγκριση ενός ETF στις ΗΠΑ θα τους την προσέφερε.

Οι αναλυτές αναμένουν σημαντική εισροή κεφαλαίων 70,5 δισεκατομμυρίων

δολαρίων στην αγορά, που θα προκύψει από την ανακατανομή των επενδύσεων από παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές, ομόλογα και χρυσός.

Σε σύγκριση με τις τρέχουσες επενδυτικές επιλογές που σχετίζονται με το Bitcoin, ένα spot ETF προσφέρει μια μοναδική πρόταση αξίας, καθώς παρέχει στους ενδιαφερόμενους μια άμεση διαδρομή για έκθεση στο Bitcoin.

Αυτό, σε συνδυασμό με ιστορικά δεδομένα που δείχνουν αύξηση της ζήτησης περιουσιακών στοιχείων μετά την εισαγωγή νέων σημείων πρόσβασης, υπογραμμίζει το δυνητικό μέγεθος της επερχόμενης εισροής κεφαλαίων.

Δυναμική της διαθέσιμης προσφοράς Bitcoin και ο αντίκτυπος στην αγορά

Η έρευνα καθιστά σαφές ότι η παρατεταμένη συσσώρευση Bitcoin οδήγησε σε σύσφιξη της κυκλοφορούσας προσφοράς του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος, με περισσότερο από το 76% να διατηρείται πλέον σε μακροπρόθεσμες καταθέσεις, κυρίως από κατόχους λιγότερο… ευαίσθητους στις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις των τιμών.

Ειδικότερα, οι βραχυπρόθεσμες προμήθειες και αυτές των ενεργών εμπόρων έχουν φτάσει σε χαμηλά πολλών ετών, υποδηλώνοντας σπανιότητα στην αγορά.

Ταυτόχρονα, η αύξηση της μη ρευστοποιημένης προσφοράς γίνεται εμφανής καθώς οι επενδυτές μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία σε ιδιόκτητα χαρτοφυλάκια. Τα ισοζύγια των ανταλλακτηρίων, ωστόσο, αντανακλούν μια αντίθετη τάση, υποδηλώνοντας περιορισμένη ρευστότητα της αγοράς παρά την αύξηση του όγκου συναλλαγών.

Ο συνεργάτης του Glassnode B2B Marcin Miłosierny επισημαίνει ότι ακόμη και οι μέτριες εισροές ETF θα μπορούσαν να ασκήσουν σημαντική επίδραση στις τιμές του Βitcoin.
Η έκθεση αναφέρει ότι η έγκριση ενός ETF Βitcoin αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από ένα συμβολικό ορόσημο: είναι καταλύτης για σημαντικές εισροές λόγω της νέας ζήτησης που θα προκύψει.

Η Glassnode καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η έγκριση ενός τέτοιου ETF σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή για τη θεσμική συμμετοχή στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, οι προκύπτουσες αλλαγές στη δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά την αστάθεια της αγοράς. Η έκθεση τονίζει τη σημασία της παρακολούθησης του εξελισσόμενου τοπίου onchain Bitcoin, ιδιαίτερα της αλληλεπίδρασης μεταξύ μακροπρόθεσμων κατόχων και ενεργών εμπόρων.

Επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου

Η έγκριση ενός ETF Βitcoin όχι μόνο σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη δυναμική της αγοράς, αλλά εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με τις ευρύτερες επιπτώσεις σ την αλυσίδα εφοδιασμού κρυπτονομισμάτων, επισημαίνει το Cryptonomist.
Καθώς η ανάλυση της Glassnode υπογραμμίζει τη συγκέντρωση του Bitcoin σε μακροπρόθεσμα πορτοφόλια, ενδέχεται να προκύψουν πιθανές διακοπές στην υπάρχουσα δυναμική της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η περίπλοκη ισορροπία μεταξύ μοντέλων HODLing και ενεργών συναλλαγών, που επιδεινώνεται από την εγγενή σπανιότητα του Bitcoin, προσθέτει ένα επίπεδο πολυπλοκότητας στο τοπίο της αγοράς.

Επιπλέον, έρχονται στο προσκήνιο νέοι ρυθμιστικοί κανόνες, καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων προετοιμάζεται για μεγαλύτερη θεσμική συμμετοχή.

Η εισαγωγή ενός ETF Βitcoin υποδηλώνει ωρίμανση της αγοράς, ωθώντας τις ρυθμιστικές αρχές να παρακολουθούν στενά τους πιθανούς κινδύνους και την προστασία των επενδυτών.

Η έκθεση της Glassnode προτρέπει τους συμμετέχοντες στην αγορά να παραμείνουν ενημερωμένοι για τις εξελισσόμενες ρυθμιστικές εξελίξεις.

Συνοπτικά, η εν λόγω ανάλυση προβλέπει έναν μετασχηματιστικό αντίκτυπο στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Οι αναμενόμενες εισροές κεφαλαίων 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε συνδυασμό με την εξελισσόμενη δυναμική της προσφοράς, υποδηλώνουν μια αλλαγή κλίματος που θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει την ενσωμάτωση του Βitcoin στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές.

Καθώς η θεσμική συμμετοχή εντείνεται, συνιστάται στους συμμετέχοντες, καταλήγει η έρευνα, να περιηγηθούν σε αυτό το περίπλοκο τοπίο έχοντας προσεκτική επίγνωση των διαφοροποιημένων αλληλεξαρτήσεων μεταξύ προσφοράς, ζήτησης και αστάθειας που προκύπτουν.

#αγορά_κρυπτονομισμάτων #κρυπτονομίσματα #Crypto #Bitcoin
Keywords
Αναζητήσεις
i-egkrisi-etf-bitcoin-stis-ipa-thaektoxeve-tin-agora-kryptonomismaton.htm
Τυχαία Θέματα