Η δημοτικότητα Μπάιντεν πέφτει, εντείνοντας τις ανησυχίες για επανεκλογή Τραμπ

08:12 1/2/2024 - Πηγή: Reporter

Η δημοτικότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν μειώθηκε τον Ιανουάριο, καθώς οι Αμερικανοί ανησυχούν για την οικονομία και τη μετανάστευση, ενώ ο ίδιος ενισχύει την εκστρατεία επανεκλογής του, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (31/1).

Μόνο το 38% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι εγκρίνουν την απόδοση του Μπάιντεν ως προέδρου, από 40%

τον Δεκέμβριο.

Το ποσοστό της δημόσιας αποδοχής του κυμαίνεται κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021, προκαλώντας ανησυχία στους συναδέλφους του, Δημοκρατικούς, καθώς τον Νοέμβριο έχει να αντιμετωπίσει μια εκλογική αναμέτρηση με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ. Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, τον Ιανουάριο, έδειξε ότι ο Τραμπ προηγείται κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε αυτή την αναμέτρηση.

Η τελευταία δημοσκόπηση διαπίστωσε αυξανόμενη ανησυχία για τη μετανάστευση, με το 17% των ερωτηθέντων να την καταγράφει ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ, σημειώνοντας απότομη αύξηση σε σχέση με το 11% τον Δεκέμβριο. Ήταν η κορυφαία ανησυχία των Ρεπουμπλικανών ερωτηθέντων, με το 36% να την αναφέρει ως κύρια ανησυχία τους, ενώ το 29% ανέφερε την οικονομία.

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το κύμα των αιτούντων άσυλο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, υποκινούμενοι από τον Τραμπ, έχουν απειλήσει να ματαιώσουν μια διακομματική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αντίθετα, προχωρούν στην προσπάθεια παραπομπής του κορυφαίου συνοριακού αξιωματούχου του Μπάιντεν, του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάνδρο Μαγιόρκας.

Οι συνοριακές αρχές των ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο εργάστηκαν σκληρά για να διεκπεραιώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τους μετανάστες, ενώ οι συλλήψεις έφτασαν σχεδόν τις 11.000 σε μία μόνο ημέρα, κάτι που σύμφωνα με τους αξιωματούχους ήταν κοντά ή σε επίπεδα ρεκόρ.

Η οικονομία παρέμεινε, συνολικά, η κορυφαία ανησυχία των Αμερικανών, στην οποία αναφέρθηκε το 22% των ερωτηθέντων, καθώς αγωνίζονται με τον πληθωρισμό και άλλα επακόλουθα της πανδημίας COVID-19.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένου του 47% των Δημοκρατικών, δήλωσαν ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση διεξήχθη σε 1.019 ενήλικες στις ΗΠΑ, το διάστημα 26-28 Ιανουαρίου. Έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 3,3 ποσοστιαίες μονάδες για όλους τους ερωτηθέντες, 6,4 μονάδες μόνο για τους Ρεπουμπλικάνους και 6,1 μονάδες μόνο για τους Δημοκρατικούς.

#Μπάιντεν #Τραμπ #ΕΚΛΟΓΕΣ_ΗΠΑ #δημοτικότητα
Keywords
Αναζητήσεις
i-dimotikotita-bainten-peftei-enteinontas-tis-anisychies-gia-epaneklogi-trab.htm
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Τραμπ,bainten, trab