Η ατζέντα του ΚΥΣΕΑ στη σκιά της τουρκικής προκλητικότητας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 12:00 στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).Στη σημερινή συνεδρίαση, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη το λόγο αναμένεται να λάβει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα ενημερώσει τα μέλη του οργάνου για τις αλλεπάλληλες διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας, μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Λιβύης για έρευνες και αξιοποίηση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας θα ενημερώσουν για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας, Εξαιρετικά ισχυρό στήριγμα στις ελληνικές θέσεις, πάντως, δίνει και η προχθεσινή συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου για την οριοθέτηση των δικών τους θαλασσίων ζωνών, κάτι που θα αναδειχθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, όπως επίσης θα αναδειχθούν και οι θετικές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας σε αυτή τη συμφωνία. Τον τόνο έδωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα τονίσει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση, ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα παρουσιάσει την κατάσταση στο μεταναστευτικό τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος θα εξηγήσει πώς προχωρούν οι διαδικασίες επέκτασης και αναβάθμισης του φράχτη και των μέσων προστασίας στο Έβρο, ενώ στο τραπέζι θα πέσουν και οι θαλάσσιες ρότες που χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα οι διακινητές, κάτι που φάνηκε ανάγλυφα με το ναυάγιο στα Κύθηρα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να εξεταστούν και θέματα εξοπλισμών.

Παναγιωτόπουλος-Ακάρ στο ΝΑΤΟ

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει χώρα σήμερα και αύριο η συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, "στο τραπέζι" είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει μια επαφή των δύο ομολόγων, σε μια περίοδο που ο ελληνοτουρκικός διάλογος παραμένει παγωμένος.

ατζένταΚΥΣΕΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα