Η ατζέντα της ψηφιακής Συνόδου Κορυφής των G7

Η πανδημία του κορονοϊού, η παγκόσμια οικονομία και η αντιμετώπιση της Κίνας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, η οποία θα διεξαχθεί ψηφιακά την ερχόμενη Παρασκευή (19/2). Αυτό ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος αναφορικά με την πρώτη στα χρονικά συμμετοχή του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Αυτή η ψηφιακή συνάντηση με τους ηγέτες των παγκόσμιων ηγετικών δημοκρατικών οικονομιών της αγοράς θα δώσει μια ευκαιρία στον πρόεδρο Μπάιντεν να συζητήσει σχέδια για να νικηθεί η πανδημία της COVID-19 και να ανοικοδομηθεί η παγκόσμια οικονομία», αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Μπάιντεν θα επικεντρωθεί στην παγκόσμια αντίδραση στην πρόκληση της παραγωγής και της διανομής εμβολίων και στις «συνεχιζόμενες προσπάθειες να υπάρξει κινητοποίηση και συνεργασία για την αντιμετώπιση της απειλής νέων μολυσματικών ασθενειών με την οικοδόμηση δυνατοτήτων σε κάθε χώρα και τη χρηματοδότηση της υγειονομικής ασφάλειας».

Κατά τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν θα συζητήσει το οικονομικό του πρόγραμμα με τους ομολόγους του στην G7 και θα τους ενθαρρύνει, όπως και τους ηγέτες άλλων βιομηχανικών κρατών, να συνεχίσουν την «στήριξη για την ανάκαμψη της οικονομίας» και να λάβουν συλλογικά μέτρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής επίσης πρόκειται να συζητηθεί.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, η Τζάνετ Γέλεν, παρότρυνε την περασμένη εβδομάδα τους ομολόγους της των κρατών-μελών της G7 να συνεχίσουν να παίρνουν δημοσιονομικά μέτρα στήριξης της δραστηριότητας για να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

Τζο Μπάιντενκορονοιόςπαγκόσμια οικονομίαΚίνασύνοδος κορυφήςΛευκος Οίκοςκλιματική αλλαγήΤζάνετ Γέλεν
Keywords
Τυχαία Θέματα