Η ατζέντα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων-Στο επίκεντρο εστίαση και καρναβαλικές εκδηλώσεις

Αύριο, Τετάρτη (16/2), στις 14:00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τα καρναβάλια, τους όρθιους στη διασκέδαση, την πληρότητα στα γήπεδα και τις σχολικές εκδρομές.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα αποφασιστεί η αύξηση στο 50% της χωρητικότητας στα γήπεδα καθώς και η απελευθέρωση των σχολικών εκδρομών.

Αναφορικά με τα καρναβάλια, το πιο πιθανό είναι να επιτραπούν οι εκδηλώσεις, ενώ οι παρελάσεις δε θα πραγματοποιηθούν.

Σε ό,τι αφορά στην όρθια διασκέδαση, οι τελευταίες πληροφορίες

αναφέρουν ότι η Επιτροπή δεν πρόκειται να θέσει το θέμα -τουλάχιστον αυτή την χρονική περίοδο- «στο τραπέζι» ανάμεσα στα μέτρα χαλάρωσης.

Ο ορίζοντας της χαλάρωσης των μέτρων από την κυβέρνηση θέλει να υπάρξει μια πλήρης ελευθερία μέχρι τον Μάρτιο για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

«Πάμε αργά προς χαλάρωση των μέτρων, δεν θα γίνει απότομα. Δε θα βγάλουμε τις μάσκες, δε θα είμαστε χαλαροί. Θα πάμε προσεκτικά» δήλωσε σήμερα (15/2) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Αύριο, επίσης, είναι προγραμματισμένη η επόμενη διασταύρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από τους πολίτες 60 ετών και άνω παραμένουν ακόμη ανεμβολίαστοι. Υπενθυμίζεται ότι όσοι παραμένουν ακόμα χωρίς να έχουν κάνει καμία δόση θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι στιγμής (για Ιανουάριο και Φεβρουάριο) 150 ευρώ.

ειδικοίχαλάρωση μέτρωνκαρναβάλιπαρελάσειςγήπεδα
Keywords
Τυχαία Θέματα