Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο

18:49 9/5/2024 - Πηγή: Reporter

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι η αντιπροσωπεία της αποχώρησε από το Κάιρο και επέστρεψε στο Κατάρ.

Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, ανώτερος αξιωματούχος της οργάνωσης, ο Iζάτ αλ-Ρίσεκ, δήλωσε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Ράφα είχαν σκοπό να διαταράξουν τη διαμεσολαβητική διαδικασία για την κατάπαυση του πυρός. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χαμάς εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη στην πρόταση που ήδη δέχτηκε -και η οποία απορρίφθηκε από το Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

κατηγόρησε αντίστοιχα τη Χαμάς ότι προσπάθησε να αποπροσανατολίσει το Ισραήλ και τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση στη Ράφα, ανακοινώνοντας την αποδοχή μίας πολύ τροποποιημένης πρότασης για συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωσης ομήρων.

Παράλληλα, οξείες ήταν οι ισραηλινές αντιδράσεις και στην απειλή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ορισμένες αποστολές όπλων στη χώρα θα παγώσουν, εφόσον το Ισραήλ ξεκινήσει τη χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας θα συνεδριάσουν απόψε (9/5), ώστε να καθορίσουν την αντίδραση του Ισραήλ στην απόφαση Μπάιντεν, μεταδίδουν οι Times of Israel. Σε γενικές γραμμές, η θέση του πρωθυπουργού Νετανιάχου είναι αυτή που μετέφερε στον Μπάιντεν στο τηλεφώνημά τους τη Δευτέρα — «θα πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια, αν χρειαστεί».

Το Ισραήλ έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται μέσω ορισμένων διαύλων για να μεταπείσει τον Μπάιντεν, αναφέρει Ισραηλινός αξιωματούχος. Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, σε μήνυμά του προς τους «εχθρούς και τους καλύτερους φίλους» της χώρας, μετά την κίνηση Μπάιντεν, δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ «θα επιτύχει τους στόχους του σε Βορρά και Νότο».

#Χαμάς #Ισραήλ #διαπραγματεύσεις #Κάιρο #αποχώρηση #Κατάρ
Keywords
Αναζητήσεις
i-antiprosopeia-tis-chamas-apochorise-apo-tis-diapragmatefseis-sto-kairo.htm
Τυχαία Θέματα