Η αντίδραση της κυβέρνησης στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα

Σκληρή κριτική κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, κ. Αλέξη Τσίπρα, ασκούν με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, με άλλη δήλωση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα,

οι δηλώσεις των δύο φορέων με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ έχουν ως εξής:

Οικονόμου: Θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης

«Ο κ. Τσακαλώτος είχε ομολογήσει ότι το τσάκισμα της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ταξική επιλογή. Ο κ. Τσίπρας σήμερα υπερθεμάτισε. Μίλησε για εθνική ανάγκη! Είναι το μόνο που συγκρατήσαμε από μια συνέντευξη στην οποία επαναλάμβανε μόνιμα κλισέ και τα προσφιλή του ψέματα», σχολιάζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Και συνεχίζει: «Όταν θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης είναι πολύ φυσικό να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει για την ελληνική οικογένεια να μπορεί να μεταβιβάζει την ακίνητη περιουσία και μέρος των χρημάτων που απέκτησε στα παιδιά της, χωρίς να πληρώνει φόρο.

Επιβεβαιώνει ότι είναι αγκυλωμένος στο παρελθόν και για αυτό δεν καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα αλλάζει, με κοινό παρανομαστή την ατομική προκοπή μέσα από την προαγωγή του συνολικού αγαθού».

Στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει τέλος: «Όσον αφορά στις εκλογές η προσωπική του αγωνία βρίσκεται στον αντίποδα της απαίτησης των Ελλήνων για σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή. Ο κ. Τσίπρας μετρά παθητικά το χρόνο μέχρι τις εκλογές - εμείς αξιοποιούμε το χρόνο για να λύνουμε προβλήματα προς όφελος της πατρίδας και των ανθρώπων της».

Χατζηδάκης: Έκανε το ψέμα επιστήμη για τα εργασιακά

«Εδώ πια δεν είναι θέμα Δεξιάς ή Αριστεράς! Όταν το ψέμα γίνεται επιστήμη και χρησιμοποιείται κατ' επάγγελμα από τον ίδιο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι θέμα δημοκρατίας! Αλλά είναι προσβολή και υποτίμηση και των ίδιων των οπαδών του.

Πολλοί θα πουν "τον ξέρουμε τον κ. Τσίπρα. Έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια". Όχι! Το πράγμα επιδεινώνεται συνεχώς! Το μείγμα τοξικότητας και αδίστακτης ψευδολογίας που τον χαρακτηρίζει θα έπρεπε να προκαλεί αντιδράσεις από τα ίδια του τα στελέχη, διότι μετατρέπει ένα μεγάλο κόμμα σε Πινόκιο της πολιτικής ζωής».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με την οποία σχολιάζει τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ και δίνει απαντήσεις για όλα τα θέματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει τα εξής:

«Βλέπω τι έχουν πει ο ίδιος και το κόμμα του μόνο για μένα και το υπουργείο Εργασίας. Αρχικά ότι οι αυξήσεις της τιμής του ρεύματος, που γίνονται σ' όλη την Ευρώπη και τον πλανήτη, οφείλονται περίπου σε μένα και την εξυγίανση της ΔΕΗ!

Κατόπιν ότι ο νόμος που εισηγήθηκα για το Περιβάλλον - ο οποίος παρεμπιπτόντως κρίθηκε συνταγματικός σ' όλες τις βασικές του διατάξεις την Παρασκευή- κατέστρεψε δήθεν τα δάση.

Και τώρα ότι εγώ κι ο νόμος μου για τα Εργασιακά φταίμε για ό,τι στραβό γίνεται στην Ελλάδα από εργοδότη. Λένε δηλαδή ότι δεν φταίνε οι αθέμιτες πρακτικές επιχειρήσεων, που ο νόμος τις τιμωρεί, αλλά ο ίδιος ο νόμος!

Δεν υπερβάλλω. Αυτά ακούω τελευταία από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Αυτά άκουσα και αυτές τις μέρες από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή μια αθέμιτη πρακτική εταιρείας του κλάδου των ντελίβερι ως προς την αλλαγή του τρόπου απασχόλησης εργαζομένων, την οποία καταδίκασε και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Τους φταίει δήθεν ο νόμος 4808/21 για την Προστασία της Εργασίας, όταν ο νόμος αυτός εξόπλισε τους εργαζόμενους στα ντελίβερι με πρόσθετα δικαιώματα απέναντι σε αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

Δεν είναι μόνο το δικαίωμα στο συνδικαλισμό για τους αυτοαπασχολούμενους. Τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια. Η κάλυψη του εξοπλισμού τους. Είναι και ο σαφής προσδιορισμός πότε κανείς είναι αυτοαπασχολούμενος και πότε μισθωτός, για να μην υπάρχουν καταχρήσεις. Ο νόμος αυτός τα καθιέρωσε! Και ο ΣΥΡΙΖΑ - ορισμένα τουλάχιστον- τα υπερψήφισε! Ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει! Τι καταγγέλλει; Τα πρόσθετα δικαιώματα;

Ο κ. Τσίπρας επίσης, που στη Θεσσαλονίκη μάς κατήγγειλε ότι σ' αυτές τις αλυσίδες έπρεπε να υπάρχουν μόνο μισθωτοί -και όχι και απασχολούμενοι με σύμβαση παροχής υπηρεσιών- ξεχνάει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η πλειονότητα των εργαζομένων ως διανομείς ήταν με καθεστώς συνεργάτη και όχι μισθωτού υπαλλήλου! Ξεχνάει ότι το ελληνικό μοντέλο που καταγγέλλει επικρατεί - με παραλλαγές- σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες. Κυρίως όμως παριστάνει πως ξεχνάει ότι το μοντέλο αυτό εφαρμοζόταν επί των ημερών του! Με μία διαφορά: Ότι τώρα οι εργαζόμενοι έχουν νέα, πρόσθετα δικαιώματα. Ποιον καταγγέλλει λοιπόν; Τον εαυτό του; Το μοντέλο που εφάρμοσε; Ξεδιάντροπα ψέματα και πολιτικό θέατρο χωρίς όριο!

Αυτή είναι η πραγματικότητα και λυπάμαι που θα το πω, αλλά όσοι την διαστρεβλώνουν θα έπρεπε να ντρέπονται. Με τη στάση τους τελικά στρέφονται εναντίον των ίδιων των εργαζομένων! Γιατί προκειμένου να κάνουν οι ίδιοι μικροπολιτική, παραπλανούν τους εργαζόμενους και αποσιωπούν συνειδητά τα θεμελιωμένα δικαιώματά τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ορισμένους στο να δέχονται αδιαμαρτύρητα την παραβίασή τους.

Με τον ίδιο τρόπο κατηγορεί ως δήθεν αντεργατικό το νόμο για την Προστασία της Εργασίας. Έναν νόμο που εναρμονίζει την Ελλάδα με ρυθμίσεις που ισχύουν στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Λέει μάλιστα ότι θα τον καταργήσει. Τι άραγε θα καταργήσει; Τις διευρυμένες γονικές άδειες; Τα μέτρα συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή; Τις κυρώσεις για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία; Την αυξημένη προστασία των εργατοτεχνιτών; Τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια; Τη δημιουργία της ανεξάρτητης αρχής για τις επιθεωρήσεις εργασίας; Την ψηφιακή κάρτα εργασίας που αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του 8ώρου και την πληρωμή των υπερωριών; Αυτός δεν είναι που ψήφισε 55 άρθρα από αυτό το νόμο;

Τα ίδια ψέματα ζήσαμε από τους αρμόδιους του ΣΥΡΙΖΑ και την κομματική του εφημερίδα σχετικά με το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθάρρυνση πρόσληψης νέων. Παρ' ότι είπα ξεκάθαρα στη συνέντευξή μου ότι θα υπάρχει ρήτρα διατήρησης θέσεων στις επιχειρήσεις που επωφελούνται, εκείνοι εξακολουθούν να διατείνονται ότι τέτοια ρήτρα δεν υπάρχει! Τι πολιτικός ιησουιτισμός είναι αυτός; Τι αχαλίνωτη ψευδομανία;

Το ίδιο και με τις συντάξεις. Ενώ μας παρέδωσε 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες, μίλησε με απίστευτο θράσος για το θέμα, παρουσιάζοντας διάφορα άλλα αντ' άλλων στοιχεία! Όλα ψέματα από την αρχή μέχρι το τέλος! Η κατάσταση είναι σήμερα αρκετά καλύτερη από αυτή που μας παρέδωσε και σε μερικούς μήνες το θέμα θα έχει αντιμετωπιστεί. Είναι δε ένα θέμα το οποίο προέκυψε από την φύρδην μίγδην συγχώνευση του ΕΦΚΑ που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Στα ίδια ψεύδη επέμεινε και σε σχέση με το νέο σύστημα για τις επικουρικές συντάξεις των νέων. Ότι θα κοστίσει δήθεν 70 δισ. ευρώ για 50 χρόνια, όταν αποδείξαμε στη Βουλή πως θα κοστίζει 120 εκατ. ευρώ το χρόνο σε ένα συνολικό προϋπολογισμό 67 δισ. Δεν θέλει άραγε ο κ. Τσίπρας, που μοίρασε αφειδώς τόσα δις. στη Θεσσαλονίκη, να δίνουμε 120 εκατ. ευρώ το χρόνο για τις συντάξεις της νέας γενιάς;

Η Ελλάδα βρίσκει ξανά το δρόμο της. Διαχειρίζεται με υπευθυνότητα δύσκολες κρίσεις. Έχει ξανά ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης. Η ανεργία είναι στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 11 χρόνων. Οι Έλληνες που ταλαιπωρήθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια θέλουν να σηκώσει η πατρίδα μας ξανά ψηλά το κεφάλι και να γίνουν οι ζωές μας καλύτερες. Είναι κρίμα για τη χώρα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην μπορεί να αρθρώσει μια σοβαρή πρόταση, αλλά να επενδύει μονίμως και χαιρέκακα στην καταστροφή, στα ψέματα, στη λάσπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει, αν θα γίνει ένα στοιχειωδώς υπεύθυνο κόμμα, με το οποίο θα μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί στη βάση προτάσεων και πραγματικών γεγονότων ή αν θα παραμείνει συνώνυμο της τοξικότητας και του ψεύδους. Ας κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός...».

Πλεύρης: «Αδιάβαστος εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας για τα θέματα του υπουργείου Υγείας»

«Αδιάβαστος εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας για τα θέματα του υπουργείου Υγείας», αναφέρει σε δήλωση - απάντηση του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας «αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση του ΕΣΥ με 2 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και αύξηση των μισθών ξεχνώντας ότι ως πρωθυπουργός άφησε τους προϋπολογισμούς του ΕΣΥ σε ιστορικό χαμηλό.

Αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης 1 δισ. ευρώ χωρίς να γνωρίζει ότι ήδη η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει για το υπουργείο Υγείας 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφέρθηκε σε προσλήψεις 5.500 υγειονομικών τη στιγμή που ήδη έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ με πάνω από 12.000 υγειονομικούς και εκκρεμούν προκηρύξεις μόνιμων θέσεων 534 ιατρών, 4.000 νοσηλευτών και 910 λοιπών υγειονομικών».

Στην συνέχεια ο κ. Πλεύρης τονίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε το ΕΣΥ με λιγότερες από 550 κλίνες ΜΕΘ και τις υπερδιπλασίασε. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στον εξορθολογισμό του ΕΟΠΥΥ, στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στην δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους Έλληνες και στην ομαλή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Απέναντι στον λαϊκισμό των ανέξοδων παροχών του πρώην Πρωθυπουργού, που άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο, προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ και θα στηρίξουν τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό».

Υπ. Παιδείας: Ο κ. Τσίπρας επιμένει να προσεγγίζει την παιδεία με ανευθυνότητα

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα λαϊκισμό και ανευθυνότητα, με αφορμή τις δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Το υπουργείο Παιδείας τον κατηγορεί για «παρωχημένες, ιδεοληπτικές αντιλήψεις» προσθέτοντας ότι «δίνει υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας επιμένει – δυστυχώς – να προσεγγίζει τα ζητήματα της παιδείας με λαϊκισμό και ανευθυνότητα.

Ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών. Όταν στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, δεν διορίστηκε ούτε ένας. Ακόμη χειρότερα, όταν ο ίδιος και το κόμμα του καταψήφισαν τους 16.200 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που έγιναν από την Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ανακοίνωσε ελεύθερη είσοδο στα ΑΕΙ. Αδιαφορώντας για το ότι παιδιά που δεν πληρούν κάποια ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν θα είναι σε θέση να αποφοιτήσουν. Αδιαφορώντας για τα χρόνια που θα χάσουν σε ένα δρόμο χωρίς προοπτική. Αδιαφορώντας για το μέλλον και τη ζωή τους. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να παραπλανήσει νέους ανθρώπους για να υποκλέψει την ψήφο τους.

Ανακοίνωσε διπλασιασμό της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Όταν το κόμμα του καταψήφισε και πάλι την αύξηση στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων καθώς και την αύξηση συνολικά στην παιδεία κατά 142 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (ήτοι 2,5% αύξηση).

Η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη. Αναβαθμίζεται. Θυμίζουμε στον κύριο Τσίπρα: Νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια, αγγλικά από το νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, νέα προγράμματα σπουδών, ελευθερία στην επιλογή βιβλίων, βελτιωτική αξιολόγηση, αναβάθμισή του ρόλου των εκπαιδευτικών, σχεδόν διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, 16.200 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, Θεματικά και Πειραματικά ΙΕΚ, Πανεπιστήμια που έχουν επιτέλους λόγο στην εισαγωγή των φοιτητών τους.

Μια υπεύθυνη αντιπολίτευση θα στήριζε τις αλλαγές που συντελούνται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και προσφέρουν προοπτική ζωής στα παιδιά μας. Αντί γι’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος σε παρωχημένες, ιδεοληπτικές αντιλήψεις, δίνει υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Εμπορεύεται φρούδες ελπίδες. Παραμένει προσκολλημένος σε πρακτικές που αποδοκιμάζει η κοινωνία. Η "Νέα Αρχή" του κυρίου Τσίπρα συνιστά επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν».

Κωστής ΧατζηδάκηςΓιάννης ΟικονόμουΚυβέρνησηΑλέξης Τσίπραςαντιπολίτευσηυπουργειο παιδειας
Keywords
τσιπρας, υπουργείο παιδείας, αλέξης τσίπρας, facebook, χατζηδακης, ΔΕΘ, συριζα, σημαίνει, ελλαδα, εκλογες, θεσσαλονικη, νέα, θεατρο, εκκρεμότητες, αντ, εφκα, βουλη, δις, νεα δημοκρατια, εοπυυ, αει, ήτοι, σχολεια, ιεκ, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, δεη πληρωμη, ξανα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, τι σημαινει, υπουργειο εργασιας, χωρες, το θεμα, εθνικη, θεμα, ιεκ, πλαισιο, προγραμμα, υγεια, υπουργείο παιδείας, ψεμα, ψεματα, αγωνια, αει, αυξηση, αρθρα, ανεργια, απιστευτο, αφορμη, βρισκεται, γινει, γινεται, γινονται, δυνατοτητα, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, δις, εγγυηση, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, εκκρεμότητες, ελευθερια, ενθαρρυνση, επρεπε, ευρωπη, εφημεριδα, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, θεος, θρασος, ιστορικο, κυβερνηση, κομμα, κρατικο, λογο, μηνες, μητσοτακης, νηπιαγωγειο, οικογενεια, οφελος, παιδια, περιβαλλον, πινοκιο, πλευρης, προβληματα, προγραμματα, προσληψεις, ρυθμισεις, ρητρα, σαφης, συνεχεια, υπουργειο υγειας, φυσικο, φταιει, χειροτερα, ψηφιακη, ασφαλεια, δικαιωμα, δικαιωματα, χωρα, υπουργειο, σημαίνει, θανος, θεματα, υγειας
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα