Η Αλβανία απέλασε δύο Ιρανούς διπλωμάτες

Δύο διπλωματικά στελέχη της πρεσβείας του Ιράν απελαύνονται από την Αλβανία αφού κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων, Γκεντ Κακάι.

Όπως μεταδίδει το Euronews Albania, τα Τίρανα αποφάσισαν ότι οι διπλωματικοί εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αλβανία, Μοχάμαντ Αλί Αρζ Περιμανεμάτι και Σεγιέντ Άχμαντ Χοσεϊνί Αλάστ, πρέπει να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι λόγω συμπεριφοράς που δεν είναι συμβατή με τις αρχές της Σύμβασης

της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Κατά τον υπουργό Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, ζητήθηκε από τους Ιρανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν άμεσα τα Τίρανα.

Τα «καρφιά» Χαμενεΐ

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ανώτατος Πνευματικός Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, έκανε λόγο για μία «μικρή, διαβολική χώρα στην Ευρώπη, όπου οι Αμερικανοί συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας», εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο της δολοφονίας του Ιρανού στρατιωτικού ηγέτη Κασέμ Σολεϊμανί από αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

Συγκεκριμένα, ο Ιρανός ηγέτης υποστήριξε ότι «εχθρικοί πράκτορες ξεκίνησαν να εφαρμόζουν ένα σχέδιο για το σαμποτάζ και την καταστροφή της κυβέρνησής μας».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «top-channel.tv», η παραπάνω χώρα, η οποία δεν κατονομάζεται από τον Αλί Χαμενεΐ, είναι η Αλβανία, η οποία παρέχει καταφύγιο σε περίπου 3.200 μέλη της ιρανικής αντιπολίτευσης, τα οποία έχουν εξοριστεί.

ΑΛΒΑΝΙΑΙράνΑλί Χαμενεΐαπέλαση διπλωματών
Keywords
Τυχαία Θέματα