Η «ακτινογραφία» του Skroutz για την Black Friday

Μόλις το 8,5% των προϊόντων αγοράστηκε φθηνότερα την Black Friday, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης Skroutz. Επίσης όπως αναφέρεται οι εκπτώσεις φέτος στο 15% των προϊόντων στο μισό δηλαδή απ΄ ό,τι ήταν πέρυσι.

Με σημαντικότερη έκπτωση βγήκαν στην αγορά, σύμφωνα με την έρευνα, τα προϊόντα Υγείας και Ομορφιάς και όσα είχαν σχέση με τα Χόμπι και τον

Αθλητισμό. Σε σχέση με τον όγκο πωλήσεων, ρεκόρ σημείωσαν οι κατηγορίες κινητά τηλέφωνα, Sneakers, θήκες κινητών τηλεφώνων και κρέμες προσώπου. Σημαντικές πωλήσεις, επιπλέον, είχαν τα αθλητικά Παπούτσια, τα ειδικά συμπληρώματα, τα Bluetooth Handsfree, οι βιταμίνες και τα είδη προστασίας οθόνης κινητών. Τα κινητά τηλέφωνα συνεισέφεραν με αύξηση ρεκόρ στον παραγόμενο τζίρο με 5,91 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα Laptops και οι Τηλεοράσεις δημιούργησαν τζίρο ύψους 1,33 εκ. ευρώ και 1,26 εκ. ευρώ αντίστοιχα.

Έτσι, σύμφωνα με το Skroutz, οι καταναλωτές αγόρασαν πάνω 40.000 κινητά τηλέφωνα, από τα οποία μόλις 2,5% πουλήθηκαν με σημαντική έκπτωση, ενώ οι αγορές σε Sneakers και αθλητικά παπούτσια ξεπέρασαν τις 25.000 παραγγελίες, από τα οποία περίπου το 18% πουλήθηκαν με αξιοσημείωτη έκπτωση.

Όσον αφορά τις αναζητήσεις των χρηστών (searches) την ημέρα της Black Friday, στο Skroutz πραγματοποιήθηκαν 1,6 εκατομμύρια αναζητήσεις, αύξηση 77,7% σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα πέρυσι. Οι μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές ήταν τα κινητά τηλέφωνα, τα αθλητικά παπούτσια, οι τηλεοράσεις και οι αφυγραντήρες. Ακόμη, μεταξύ των δημοφιλών επιλογών για τους καταναλωτές συμπεριλαμβάνονται τα Laptops, τα ανδρικά μπουφάν και τα Γυναικεία Μποτάκια.

Γιώργος Αλεξάκης

αγορές προϊόντωνμηχανές αναζήτησηςεκπτώσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα