Η Walmart εξαγοράζει την Vizio έναντι 2,3 δισ. δολαρίων

Η Walmart συμφώνησε να αγοράσει την κατασκευάστρια εταιρεία τηλεοράσεων Vizio, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (20/2) οι δύο εταιρείες, με τον κολοσσό του αμερικανικού λιανεμπορίου να αναπτύσσει τη διαφημιστική του δραστηριότητα.

Η Walmart θα αποκτήσει την Vizio έναντι 2,3 δισ. δολαρίων, ή 11,50 δολαρίων ανά μετοχή. Η ανακοίνωση της εξαγοράς έγινε στο πλαίσιο παρουσίασης των αποτελεσμάτων της Walmart.

Η μετοχή της Vizio, η οποία «εκτοξεύθηκε» μετά τα δημοσιεύματα

για τη συμφωνία που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, έκλεισε στα 9,53 δολάρια την περασμένη Παρασκευή. Σήμερα καταγράφει «άλμα» 15% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Η Walmart και η αλυσίδα αποθηκών Sam's Club αποτελούν εδώ και πολύ καιρό μεγάλοι πωλητές συσκευών της Vizio. Ωστόσο, αγοράζοντας την εταιρεία, η Walmart ενισχύει τη διαφημιστική της δυναμική μέσω του λειτουργικού συστήματος SmartCast της Vizio, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν δωρεάν περιεχόμενο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις στις τηλεοράσεις τους.

Σύμφωνα με το CNBC, ο έλεγχος της πλατφόρμας της Vizio από τη Walmart θα δώσει μεγαλύτερη εμβέλεια στις εταιρείες που διαφημίζονται. Σε δελτίο τύπου της, η Walmart έκανε γνωστό πως το σύστημα SmartCast της Vizio έχει 18 εκατ. ενεργούς λογαριασμούς. Ο «γίγαντας» του αμερικανικού λιανεμπορίου είπε επίσης ότι θα μπορούσε να προσφέρει «καινοτόμες τηλεοπτικές και ψυχαγωγικές εμπειρίες» αφού εξαγοράσει την Vizio.

Οικονομικές επιδόσεις

Σημειώνεται ότι η Walmart ανέφερε αύξηση 3,9% στις συγκρίσιμες πωλήσεις, εξαιρουμένων των καυσίμων, για το δ’ τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιανουαρίου, έναντι των εκτιμήσεων της LSEG για 2,91%. Παράλληλα, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 23%.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη για το δ’ τρίμηνο ανήλθαν στα 1,80 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των προσδοκιών για 1,65 δολάρια ανά μετοχή. Σύμφωνα με την Walmart, η εταιρεία αναμένει ότι οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις το οικονομικό 2025 θα αυξηθούν μεταξύ 3% και 4%, αρκετά πιο πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 3,4%.

#Walmart_Inc #VIZIO #εξαγορά #deal
Keywords
Αναζητήσεις
i-walmart-exagorazei-tin-vizio-enanti-23-dis-dolarion.htm
Τυχαία Θέματα