Η Transport Capital λανσάρει τον βραχίονα VC

Η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Transport Capital με έδρα τη Σιγκαπούρη έχει ξεκινήσει έναν βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων που ονομάζεται TC Ventures.

Η TC Ventures θα επικεντρωθεί σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προσφέρουν λύσεις απεξάρτησης από άνθρακα και ψηφιοποίησης, κάτι που η εταιρεία περιέγραψε ως τις δύο «mega- προκλήσεις» των μεταφορών.

Ο Joshua Politis,

αναπληρωτής διευθύνων εταίρος της Transport Capital και επικεφαλής επενδύσεων της TC Ventures, σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι οι θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές βρίσκονται σε ένα σημείο καμπής πολλών γενεών, με την ανάγκη απαλλαγής από άνθρακα και ψηφιοποίησης να επιταχύνεται δραματικά. Έχουμε μια βαθιά δέσμευση για τη βιωσιμότητα και μέσω της TC Ventures θέλουμε να αναλάβουμε πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των βιομηχανιών που εξυπηρετούμε».

Σε συνδυασμό με το λανσάρισμα, η TC Ventures ανακοινώνει τις δύο πρώτες συνεργασίες της: μια επένδυση στη Turtle στα τέλη του 2021 και μια ακόμη στη Everimpact στις αρχές του 2022.

Η Turtle με έδρα τη Γερμανία δημιουργεί μια ψηφιακή αγορά εργασίας για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και ιδρύθηκε από την Isabelle Rickmers.

Η Everimpact με έδρα τη Γαλλία, έχει αποστολή να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης μετρώντας τις εκπομπές άνθρακα για τη χρηματοδότηση δράσεων για το κλίμα. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ψηφιακή πλατφόρμα που ενσωματώνει δεδομένα δορυφόρου και αισθητήρων μαζί με διαδικασίες επαλήθευσης και πιστοποίησης για να επιτρέψει τη δημιουργία εσόδων από τη μείωση των εκπομπών.

TRANSPORT CAPITALVCEVERIMPACTΑΠΑΝΘΡΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣΨηφιοποίηση
Keywords
Τυχαία Θέματα