Η Shell ξεκινά την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Κίνα

Ο ενεργειακός κολοσσός Shell ξεκίνησε την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στο Zhangjiakou, έναν από τους μεγαλύτερους ηλεκτρολύτες H2 στον κόσμο.

Η δομή ηλεκτρόλυσης ενέργειας προς υδρογόνο στο Zhangjiakou είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Shell China και του Zhangjiakou City Transport Construction Investment Holding Group.

Οι σταθμοί ηλεκτρόλυσης και ανεφοδιασμού υδρογόνου ισχύος 20 μεγαβάτ στο Zhangjiakou είναι η φάση 1 της κοινοπραξίας. Οι εταιρείες έχουν σχέδια να κλιμακώσουν έως και 60 MW τα επόμενα δύο χρόνια στη φάση 2.

Ο ηλεκτρολύτης θα παρέχει περίπου το ήμισυ της συνολικής προσφοράς πράσινου H2 για την αγωνιστική ζώνη Zhangjiakou κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου 2022.

«Ο εν λόγω ηλεκτρολύτης είναι ο μεγαλύτερος στο χαρτοφυλάκιό μας μέχρι σήμερα και είναι σύμφωνος με τη στρατηγική Powering Progress της Shell, η οποία περιλαμβάνει σχέδια για να αξιοποιήσουμε την ηγετική μας θέση στο υδρογόνο», δήλωσε ο Wael Sawan από τη Shell.

«Βλέπουμε ευκαιρίες σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού υδρογόνου στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της αποθήκευσης και της αποστολής. Θέλουμε να είμαστε ο αξιόπιστος συνεργάτης για τους πελάτες μας από διαφορετικούς τομείς, καθώς τους βοηθάμε να απελευθερωθούν από τον άνθρακα στην Κίνα».

Χρειάζονται μόνο 13 μήνες για να ολοκληρωθεί και είναι το πρώτο εμπορικό έργο ανάπτυξης υδρογόνου της Shell στην Κίνα. Χρησιμοποιώντας την αιολική ενέργεια, το έργο θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του άνθρακα από τον τομέα των μεταφορών.

«Η βιομηχανία υδρογόνου είναι κρίσιμη για τη μετάβαση του Zhangjiakou στην ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα και για την επίτευξη των στόχων αιχμής άνθρακα και ουδετερότητας άνθρακα της πόλης», δήλωσε ο Bai Jing, από τη δημοτική επιτροπή Zhangjiakou.

Ο Jason Wong από τη Shell China πρόσθεσε: «Με τα σχέδια επέκτασης της φάσης 2 του έργου και μέσω συνεργασιών με την τοπική κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις, θα υποστηρίξουμε την ανάπτυξη ενός ενεργειακού συστήματος χαμηλών εκπομπών άνθρακα και συστήματος μεταφοράς χαμηλών εκπομπών άνθρακα στο Zhangjiakou και την ευρύτερη περιοχή Beijing- Tianjin - Hebei."

Η μεγαλύτερη δομή ηλεκτρόλυσης υδρογόνου στον κόσμο είναι 30 MW και λειτουργεί από την Baofeng Energy στην Κίνα. Η δεύτερη μεγαλύτερη είναι 20 MW και λειτουργεί από την Air Liquide στον Καναδά.

Το έργο της Shell είναι ένα από τα τρία μόνο ηλεκτρόλυσης εμπορικής κλίμακας στην Κίνα σήμερα. Μαζί με αυτό των 30 MW που λειτουργεί από την Baofeng Energy και ενός 10 MW που λειτουργεί από την HyPower στην επαρχία Hebei.

Shell Κίναπράσινο υδρογόνο
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα