Η S&P αναβάθμισε σε «BB» τη Mytilineos- Θετικό outlook

Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της Mytilineos σε «BB» με θετικό outlook από «ΒΒ-» προχώρησε σήμερα (19/12) ο οίκος S&P Global Ratings, επικαλούμενος την εξαιρετικά ισχυρή κερδοφορία του ομίλου στη διάρκεια του τρέχοντος έτους που αναμένεται θα δώσει ώθηση στην Mytilineos για επιδόσεις ρεκόρ το 2023.

Στην έκθεσή του, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι αναμένει τα EBITDA της Mytilineos θα κυμανθούν στα 750 – 800 εκατ.

ευρώ για το σύνολο του 2022, υπογραμμίζοντας ότι συνιστά «μια αξιοσημείωτη βελτίωση από την προηγούμενη υπόθεσή μας για 500-550 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2021».

Για το 2023 και 2024, ο οίκος προβλέπει EBITDA 900 εκατ. ευρώ με 1 δισ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε λόγο προσαρμοσμένου χρέους προς EBITDA κάτω του 2x, «σημειώνοντας άλλο ένα άλμα παρά την επικείμενη ύφεση στην Ευρώπη».

«Το θετικό outlook αντανακλά την πιθανή αναβάθμιση τους επόμενους 6-12 μήνες, με την επιφύλαξη της ικανότητας της Mytilineos να ανταποκρίνεται στις βασικές υποθέσεις μας», σύμφωνα με τον οίκο.

Η S&P Global Ratings προσθέτει ότι η προβλεπόμενη ύφεση στην Ευρώπη είναι πιθανό να έχει περιορισμένο αντίκτυπο στις επιδόσεις της εταιρείας, καθώς υπάρχουν ορισμένες αντισταθμίσεις και εξασφαλισμένες συμβάσεις.

«Κατά την άποψή μας, η πειθαρχημένη προσέγγιση της Mytilineos για την εξασφάλιση συμβολαίων και η χρήση καλύτερων από το αναμενόμενο ταμειακών ροών για περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της, υποστηρίζει την πιστωτική ποιότητα του ομίλου», σημειώνει η S&P.

Τέλος, ο οίκος εκτιμά ακόμα ότι το σχέδιο που ανακοίνωσε η Mytilineos για διαχωρισμό των μονάδων της δημιουργεί νέες ευκαιρίες, με την επιταχυμένη μετάβαση της εταιρείας στην καθαρή ενέργεια να παρέχει επιπλέον στήριξη.

MYTILINEOS ENERGY &METALSStandard and Poor’sπροοπτικέςEBITDA
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα