Η Pacific Basin βελτιστοποιεί «έξυπνα» το στόλο της

Η Pacific Basin, ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη λύση PortLog, γνωστή ως η πρώτη πλατφόρμα διαχείρισης χρόνου λιμένων στον κόσμο, σε ολόκληρο τον στόλο της, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές και τον κίνδυνο και το κόστος που σχετίζεται με το χρόνο παραμονής στα λιμάνια.

Στο πλαίσιο αυτής της «συμφωνίας ορόσημο», η PortLog, θυγατρική

της Marcura, θα παρέχει την πλατφόρμα διαχείρισης χρόνου λιμένα σε όλα τα -πάνω από 260- ιδιόκτητα και ναυλωμένα πλοία της Pacific Basin, τα οποία λέγεται ότι είναι σε αγκυροβόλιο πάνω από 5.000 φορές κάθε χρόνο σε περίπου 600 λιμάνια σε 100 χώρες.

Η ναυτιλιακή εταιρεία αναμένει ότι η λύση θα μειώσει δραματικά τους κινδύνους και τα κόστη που σχετίζονται με τον χρόνο παραμονής στα λιμάνια, καθώς και τη λειτουργικότητα, το κόστος και την περιβαλλοντική απόδοση στο λιμενικό περιβάλλον και το «τελευταίο μίλι» της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με την αύξηση της λειτουργικής απόδοσης των πλοίων και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των σχετικών εκπομπών στο λιμενικό περιβάλλον, η λύση αντιπροσωπεύει επίσης ένα μέρος της ευρύτερης στρατηγικής βιωσιμότητας της Pacific Basin.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει την ευρύτερη βιομηχανία για την επίτευξη των στόχων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), πρόσθεσε η εταιρεία.

Pacific BasinΣΤΟΛΟΣPORTLOGλιμάνιαπράσινη ναυτιλία
Keywords
Τυχαία Θέματα