Η NYK και η Knutsen δημιουργούν κοινοπραξία μεταφοράς CO2

Η ιαπωνική Nippon Yusen Kaisha και ο νορβηγικός όμιλος Knutsen έχουν ιδρύσει μια κοινοπραξία για την εμπορική ανάπτυξη μιας επιχείρησης θαλάσσιας μεταφοράς και αποθήκευσης υγροποιημένου CO2 παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία PCO2 που ανέπτυξε η Knutsen που επιτρέπει τη μεταφορά υγροποιημένου CO2 σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Η NYK και η Knutsen θα κατέχουν το 50% η καθεμία στη νέα εταιρεία,

η οποία ονομάστηκε Knutsen NYK Carbon Carriers (KNCC). Η KNCC θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει επίσης δοχεία χαμηλής/μέσης πίεσης με βάση άλλες τεχνολογίες.

Ο Svein Steimler, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του NYK Group Europe και ο Trygve Seglem, ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Knutsen Group, θα είναι ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της KNCC. Ο Anders Lepsøe ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

«Η ζήτηση για πλοία μεταφοράς υγροποιημένου CO2 αναμένεται να αυξηθεί γρήγορα στο μέλλον», δήλωσε η NYK σε σχετική ανακοίνωση.

Η Knutsen και η NYK είναι ήδη εταίροι σε μια άλλη ναυτιλιακή προσπάθεια, την Knutsen NYK Offshore Tankers (KNOT), ένα έργο τακτικών δρομολόγιων δεξαμενόπλοιων.

Να σημειωθεί πως η ιαπωνική ανταγωνίστρια Mitsui OSK Lines (MOL) εισήλθε στις θαλάσσιες μεταφορές υγροποιημένου CO2 πέρυσι επενδύοντας στη Larvik Shipping με έδρα τη Νορβηγία.

NYKKNUTSENκοινοπραξιαCO2
Keywords
Τυχαία Θέματα