Η Microsoft σκέφτεται να αγοράσει την Discord για 10 δισ.

Η Microsoft σκέφτεται να αγοράσει το Discord, την εφαρμογή φωνητικής συνομιλίας και ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg και τη New York Times.

Η Discord πραγματοποίησε συνομιλίες με τη Microsoft

και άλλους πιθανούς αγοραστές, αλλά δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία, είπαν πηγές.

"Γνωρίζω ότι βρίσκονται σε ενεργές συζητήσεις με μερικά επιλεγμένα στελέχη", δήλωσε ένα άτομο στο GamesBeat. "Η αγορά είναι σε μια κατάσταση όπου θα μπορούσαν να πάρουν ισχυρά ποσά με διψήφια δισεκατομμύρια δολάρια."

Ωστόσο, μία άλλη πηγή είπε στο Bloomberg ότι η Discord είναι πιο πιθανό να εισαχθεί στο χρηματιστήριο παρά να πουλήσει.

Οι φήμες πιθανής εξαγοράς υπάρχουν εδώ και ένα μήνα λόγω της ένταξης στη Discord του πρώην διευθυντή της Pinterest, Tomasz Marcinkowski, ως ο πρώτος οικονομικός διευθυντής της.

Να σημειωθεί ότι η Discord συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης τον Ιούνιο και οι New York Times ανέφεραν ότι οι επενδυτές αποτίμησαν την εφαρμογή στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο.

Η Microsoft και η Discord με τη σειρά τους, απέρριψαν να σχολιάσουν κάτι πάνω στο θέμα.

Η Discord, η οποία προσφέρει συνομιλία ήχου, βίντεο και κειμένου σε συσκευές Mac, PC, iPhone και Android, ξεκίνησε το 2015 με σκοπό την συνομιλία παικτών σε videogames, ενώ παίζουν, αλλά έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μια ευρύτερη βάση χρηστών.

Έχει ακμάσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται , παίζουν παιχνίδια και κοινωνικοποιούνται στο διαδίκτυο, και έχει πλέον περισσότερους από 140 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, αλλά οι χρήστες μπορούν να κάνουν αναβάθμιση σε Discord Nitro, το οποίο προσφέρει υψηλότερη ποιότητα βίντεο, ενίσχυση διακομιστή, υψηλότερο όριο μεταφόρτωσης, ζωντανή ροή βελτιωμένης ποιότητας και μια προσαρμοσμένη ετικέτα Discord, για 9,99 $ το μήνα ή 99,99 $ ετησίως.

Η εφαρμογή είπε ότι τα έσοδα της για το 2020 ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια

Η απόκτηση της Discord θα ήταν μια άλλη σημαντική επένδυση που εστιάζει στα παιχνίδια για τη Microsoft.

Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία δήλωσε ότι αγοράζει τη μητρική εταιρεία της Bethesda Softworks, ZeniMax Media, σε μια συμφωνία αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία έφερε όλα τα στούντιο παιχνιδιών της Bethesda - τα οποία δημιουργούν franchise blockbuster όπως "Doom", "The Elder Scrolls" και "Fallout" - κάτω από την ομπρέλα του Xbox Studios.

Μάλιστα, η Microsoft προσπάθησε στο παρελθόν να αγοράσει και άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων πέρα από το LinkedIn το οποίο κόστισε 26,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Είπε το περασμένο καλοκαίρι ότι ήταν σε συνομιλίες με την ByteDance για να αγοράσει την TikTok στις ΗΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε επίσης να αγοράσει την Pinterest εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών αξίας 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία της Microsoft μέχρι τώρα.

MicrosoftDiscord
Keywords
Τυχαία Θέματα